21.7 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Apple vs Samsung: Η μάχη των γεωμετρικών σχημάτων και των δισεκατομμυρίων

    Η υπέρτατη μάχη των ορθογωνίων, ανάμεσα στην Apple και τη Samsung, δίνεται σε δικαστήριο στο San Jose της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ και ήδη έχει προσφέρει αρκετό θέαμα στους δικομανείς του κόσμου. Η διαδικασία ξεκίνησε εχθές, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δύο πλευρών και τις καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων, ενώ τη Δευτέρα έγινε η επιλογή των ενόρκων. Δείτε τις πιο σημαντικές αναφορές στη διαδικασία μέχρι στιγμής, από τα διάφορα τεχνολογικά και ειδησεογραφικά sites:

    TheNextWeb: Η Samsung διαρρέει στον τύπο στοιχεία που δεν έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο

    Η δικαστής Lucy Koh που προεδρεύει της διαδικασίας «την είπε» στη Samsung γιατί η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της δικογραφίας στη δημοσιότητα, που δεν έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο. Η Samsung προσπάθησε να συμπεριληφθούν ως πειστήρια για τα σχέδια της Apple που έχουν εμπνευστεί από τη Sony, αλλά και ενός πρότυπου smartphone από το 2006 που είχε σχεδιάσει η ίδια. Η δικαστής δεν είναι καθόλου χαρούμενη με αυτό και ζητά να μάθει ποιος πραγματοποίησε τη διαρροή.

    CNet: Ο Phil Schiller της Apple μιλά για τις έρευνες αγοράς

    Σε κατάθεσή του κατά την πρώτη ημέρα εξέτασης των μαρτύρων, ο Senior Vice President της Apple, Phil Schiller αποκάλυψε ότι οι έρευνες καταναλωτών, «δεν παίζουν κανένα ρόλο στη δημιουργία» προϊόντων της Apple.

    “Ποτέ δεν ρωτάς τους πελάτες σου «Τι χαρακτηριστικά θέλετε να έχουν τα νέα προϊόντα;»” Είπε συγκεκριμένα.

    Το σχόλιο του Schiller είναι στην ίδια γραμμή με τις απόψεις του μέντορά του, συνιδρυτή της Apple, Steve Jobs που έδινε λίγη σημασία στις έρευνες αγοράς. Έλεγε το 1998: «Είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάζεις προϊόντα βασιζόμενος σε ενδεικτικές ομάδες ανθρώπων. Πολλές φορές, οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν μέχρι να τους το δείξεις εσύ».

    The Verge: Τα iPhone και iPad που δεν είδαν ποτέ το φως της… παραγωγής

    Ένα από τα ενδιαφέροντα (ίσως και μόνο) στοιχεία της δικαστικής αψιμαχίας μεταξύ των δύο εταιρειών, είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα σωρό από πρότυπα iPhone και iPad που υπό άλλες συνθήκες δεν θα βλέπαμε ποτέ. Έτσι, αν πραγματικά θέλετε να δείτε πώς εξελίσσεται και τι δοκιμές περνάει ένα προϊόν μέσα στα χρόνια, άρα να ικανοποιήσετε τις geeky απορίες σας σε σχέση με τα iDevices, η δικαστική διαμάχη, ήταν η αφορμή που περιμένατε.

    CNet: Οι σχεδιαστές της Apple δουλεύουν γύρω από ένα τραπέζι κουζίνας

    Την Τρίτη, ένας από τους μάρτυρες της Apple ήταν και ο σχεδιαστής Chris Stinger, δίνοντας πληροφορίες για τον τρόπο που δουλεύει το σχεδιαστικό τμήμα της εταιρείας. Αποκάλυψε πως το σχεδιαστικό της Apple «είναι μία ομάδα μανιακών ανθρώπων» και ανέφερε πως «δουλεύουν όλοι μαζί γύρω από ένα τραπέζι κουζίνας».

    «Η ζωή μας είναι τα προϊόντα. Κατά κάποιο τρόπο, το σχεδιαστικό είναι μία μικρή εταιρεία» είπε. Ο Stinger που βοήθησε στον σχεδιασμό του iPhone, είπε πως η Samsung έχει «κατακλέψει» την Apple. «Χρειάζεται ένα τεράστιο άλμα στη φαντασία σου για να φτιάξεις κάτι ολοκαίνουριο, κι αυτό κάναμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αφήσεις πίσω σου ότι γνωρίζεις ήδη, να ξεχάσεις ότι γνωρίζεις ήδη. Είναι δύσκολο».

    AllThingsD: Ο Steve Jobs αμφέβαλε για το iPhone

    Ο Stinger, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, απεκάλυψε και κάτι άλλο: Ο Steve Jobs είχε αμφιβολίες για τον σχεδιασμό του iPhone. Ο σχεδιαστής έκανε αυτή την αναφορά ως μέρος της επιχειρηματολογίας του ότι η κυκλοφορία του iPhone ήταν μία κίνηση χωρίς προηγούμενο και επικίνδυνη.

    Reuters: Η άμυνα της Samsung; Ο Αμερικανικός ανταγωνισμός

    Ο δικηγόρος της Samsung, Charles Verhoeven, κατά την εναρκτήρια εισήγησή του, υποστήριξε ότι το μόνο που κάνει η Κορεατική εταιρεία είναι να εμπλέκεται σε ένα ανταγωνισμό Αμερικανικού Τύπου. «Ανταγωνισμό το λένε. Αυτό κάνουμε στην Αμερική»!

    AllThingsD: Η Samsung λέει ότι η Apple δεν επινόησε το ορθογώνιο

    Σε μία προσπάθεια να αντικρούσει τις κατηγορίες της Apple, η Samsung υποστήριξε ότι η Αμερικανική εταιρεία δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε το ορθογώνιο σχήμα στις συσκευές.

    «Δεν το εφηύρε η Apple αυτό. Υπήρχε στην αγορά ήδη» είπε ο Verhoeven. Η Samsung επίσης ανέφερε στα επιχειρήματά της, ότι «όλη η αγορά» έχει ακολουθήσει τις σύγχρονες τάσεις σε smartphone και tablets εξαιτίας των τεχνολογικών εξελίξεων. Παραδέχτηκε όμως ότι το iPhone έδωσε έμπνευση στην αγορά και ώθησε τον ανταγωνισμό. «Όλοι το κάνουν στης αγορά. Δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό».

    Reuters: Η επιλογή των ενόρκων

    Η επιλογή των ενόρκων για την δίκη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα. Η αρχική επιλογή περιελάμβανε 7 άντρες και 3 γυναίκες, αλλά μία από τις κυρίες αποσύρθηκε την Κυριακή, καθώς η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται, αρνήθηκε να πληρώνει τον μισθό της όσο θα διαρκούσε η δίκη. Μεταξύ όλων των υπόλοιπων, βρίσκεται ένας project manager και ένας fan των video games.

    Wall Street Journal: «Η δίκη του αιώνα, όσον αφορά της πατέντες».

    Ο χρόνος θα δείξει αν δικαιωθεί ο τίτλος της Wall Street Journal, αν και σίγουρα τα πράγματα θα αποδειχθούν ιδιαίτερα… καυτά μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Το διακύβευμα, είναι μεγάλο, καθώς η Apple διεκδικεί 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση από την Samsung και έχει ήδη «παλέψει» δικαστικά για την απαγόρευση κυκλοφορίας των Galaxy Tab και Galaxy Nexus στις ΗΠΑ.

    Πηγή: The Next Web

    Φώτο: i4U

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles