18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Apple Watch: Στην κορυφή των πωλήσεων smartwatches το τρίτο τρίμηνο σύμφωνα με την IDC

    Σύμφωνα με τελευταία στατιστικά στοιχεία της IDC, το smartwatch της Apple παρέμεινε στην κορυφή των πωλήσεων το τρίτο τρίμηνο του έτους. Αν και η συνολική διάθεση της περιόδου κινήθηκε πτωτικά κατά 48.4% και διαμορφώθηκε στις 2.7 εκατομμύρια μονάδες, οι πωλήσεις ξεπέρασαν το 1.1 εκατομμύριο κατά τη διάρκεια του τριμήνου Ιουλίου – Σεπτεμβρίου. Μια τέτοια εξέλιξη έφερε το smartwatch στην κορυφή των πωλήσεων για το συγκεκριμένο τρίμηνο, αν και η πτώση χρόνο με το χρόνο αγγίζει το 71.6%.

    apple-watch

    Υπεύθυνη εν μέρει γι’ αυτή τη μείωση είναι η πρόσφατη διάθεση του Apple Watch 2, η οποία έλαβε χώρα κατά το τέλος του τριμήνου. Το νέο μοντέλο προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη ανθεκτικότητα στο νερό, γρηγορότερο επεξεργαστή και πολλά ακόμη νέα χαρακτηριστικά.

    Δεύτερη στη κατάταξη ακολουθεί η Garmin, η οποία κατάφερε να διαθέσει 600.000 μονάδες, ενώ ακολουθεί η Samsung με 400.000. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Lenovo και Pebble στην τέταρτη και πέμπτη θέση, αντίστοιχα.

    Να σημειωθεί ότι την αγορά επηρεάζει και η απόφαση της Google να μεταθέσει την κυκλοφορία του Android Wear 2.0 για το 2017. Πρόκειται για την ημερομηνία, κατά την οποία το λογισμικό θα ξεκινήσει να διατίθεται στους κατασκευαστές, προκειμένου να αναβαθμίσουν το ήδη υπάρχον hardware αλλά και να κατασκευάσουν τα νέα smartwatches.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles