18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Apple Watch: Τιμές, διαθεσιμότητα, αυτονομία και λοιπές απαντήσεις που πήραμε στο σημερινό event

    Το έξυπνο ρολόι της αμερικανικής εταιρείας το γνωρίζουμε εδώ και έξι μήνες, δηλαδή από το Σεπτέμβριο όταν το Apple Watch έκανε πρεμιέρα. Σήμερα, ωστόσο, μάθαμε ακόμη περισσότερα γι’ αυτό, το περίφημο θέμα της… αυτονομίας του, τις αναλυτικές τιμές του, τη διαθεσιμότητά του και άλλες λεπτομέρειες. Ας δούμε, λοιπόν, τις απαντήσεις που μας προσέφερε το σημερινό “Spring Forward” event σχετικά με το εντυπωσιακό wearable της Apple.

    Apple Watch

    Αρχικά, ας σταθούμε στο πιο πολυσυζητημένο θέμα όλου αυτού του εξαμήνου, το θέμα της αυτονομίας της συσκευής, καθώς οι έως τώρα πληροφορίες έλεγαν ότι “δε βγάζει την ημέρα” στα χέρια του χρήστη του χωρίς να χρειαστεί φορτιστή. Σήμερα, ο Tim Cook έφερε καλύτερα νέα, καθώς μίλησε για 18 ώρες “γενικής χρήσης”, εξαλείφοντας πρακτικά την ανάγκη φόρτισης μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, μίλησε για τη δυνατότητα μαγνητικής φόρτισης, που διευκολύνει ακόμη περισσότερο το χρήστη της συσκευής.

    Στο δεύτερο πιο… σημαντικό κατά κάποιους ζήτημα, αυτό της τιμολογιακής πολιτικής, πήραμε επίσης αρκετές απαντήσεις. Ο Cook μας υπενθύμισε πως η πλέον οικονομική “Apple Watch Sport” έκδοση της συσκευής ξεκινάει από κόστος 349 ή 399 δολάρια (ανάλογα με το μέγεθος του Watch, 38 ή 42mm), ενώ η κανονική “Apple Watch” έκδοσή του έχει κόστος που ξεκινάει από τα 549 δολάρια και φτάνει έως τα 1.049 στο top configuration (υπάρχουν πολλές σχεδιαστικές επιλογές). Αυτές οι τιμές αφορούν την έκδοση των 38mm, καθώς αυτή των 42mm κοστίζει 50 δολάρια περισσότερα. Υπάρχει ωστόσο και η “Apple Watch Edition”, για πιο premium γούστα, που η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε ότι θα έχει κόστος που θα ξεκινάει από τα 10.000 δολάρια!

    Όσον αφορά τώρα τις διαφορές των εκδόσεων, το Apple Watch Sport έρχεται με case από ελαφρύ ανοδιωμένο αλουμίνιο σε ασημί και γκρι, Retina Display προστατευμένη με Ion-X Glass και sport band σε 5 χρώματα, ενώ το Apple Watch είναι κατασκευασμένο από εξαιρετικά στιλβωμένο ανοξείδωτο ατσάλι με Retina Display προστατευμένη από κρύσταλλο ζαφείρι και διαθέτει επιλογές ανάμεσα σε τρία διαφορετικά δερμάτινα λουράκια, ένα μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι και ένα μαύρο ή άσπρο sport band. Τέλος, το premium Apple Watch Edition διαθέτει case από rose ή yellow gold 18 καρατίων και πολλές δυνατότητες προσωποποίησης.

    apple Watch 2

    Aξίζει να υπενθυμίσουμε την ύπαρξη στη συσκευή του πρωτοποριακού “Digital Crown” που συνθέτει έναν καινοτόμο τρόπο να μετακινείστε, να κάνετε zoom και να πλοηγείστε στις λειτουργίες του Watch, χωρίς το χέρι σας να παρεμποδίζει την οθόνη. Καθώς αναφερθήκαμε στην οθόνη, να σημειώσουμε ότι είναι τεχνολογίας Retina με υποστήριξη Force Touch, που αντιλαμβάνεται τη διαφορά ανάμεσα σε ένα σύντομο “tap” και ένα “press”, ενώ η νέα Taptic Engine σας παρέχει μία διακριτική ειδοποίηση με ένα tap στον καρπό σας κάθε φορά που λαμβάνετε ένα notification ή ένα μήνυμα.

    Φυσικά η συσκευή λέει και την… ώρα, επιτρέποντάς σας να προσωποιποιήσετε το watch face της, από ένα απλό αναλογικό Chronograph Face, έως ένα πιο πλούσιο σε πληροφορίες Modular Face αλλά και… κινούμενες πεταλούδες και jellyfaces στο Motion Face. Πέρα από την ώρα, εμφανίζει και άλλα στοιχεία όπως ανατολή/δύση ηλίου, επερχόμενα γεγονότα ημερολογίου, ημερήσιες δραστηριότητες, ενώ μπορείτε να κάνετε χιλιάδες configurations. Με swipe στο Warch face μέσω των Glances, βλέπετε γρήγορα και εύκολα πληροφορίες όπως την πρόγνωση του καιρού, την τοποθεσία σας σε ένα χάρτη, τη μουσική που ακούτε κ.ά.

    Τo Apple Watch σας επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να στέλνετε μηνύματα, να διαβάζετε email ή να απαντάτε σε κλήσεις του iPhone από τον καρπό σας, ενώ έχει ποικίλες άλλες δυνατότητες, από πληρωμές Apple Pay έως ό,τι αναζητάτε για τη διαχείριση των δραστηριοτήτων σας, με τη βοήθεια του Activity App. Φυσικά, το Apple Watch διαθέτει το δικό του App Store όπου δημοφιλείς εφαρμογές όπως Instagram, Nike+ Running, OpenTable, Shazam, Twitter, WeChat και ακόμη περισσότερες είναι ήδη διαθέσιμες για το έξυπνο ρολόι της Apple.

    apple watch 3

    Σχετικά με το με ποιες συσκευές θα συνεργάζεται το Apple Watch, η απάντηση είναι πώς θα μπορεί να επικοινωνεί με iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 ή iPhone 6 Plus που τρέχουν το iOS 8.2 (ή νεότερη έκδοση όταν προκύψει).

    Όσο για τη διαθεσιμότητά του, το Apple Watch θα κυκλοφορήσει από τις 24 Απριλίου σε εννέα χώρες (Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ-Κονγκ, Ιαπωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες), ενώ από τις 10 Απριλίου θα είναι διαθέσιμο για preview, δοκιμή σε καταστήματα, αλλά και pre-order σε επιλεγμένες αγορές.

    Related Articles

    15 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles