23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Archos VR Glasses. Φτηνή εικονική πραγματικότητα!

    H εικονική πραγματικότητα, αδιαμφισβήτητα αποτελεί το τελευταίο τεχνολογικό trend, καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες από τον κόσμο των νέων τεχνολογιών, επιχειρούν να εισέλθουν στο δυναμικό και διαρκώς αναπτυσσόμενο χώρο του virtual reality. H τελευταία προσθήκη στη λίστα που όλο και μεγαλώνει είναι η Archos, η οποία ως γνωστόν ειδικεύεται στη δημιουργία οικονομικών συσκευών που συνήθως εντάσσονται στην low και mid-range κατηγορία. H γνωστή κατασκευάστρια εταιρεία ανακοίνωσε τη δική της προσπάθεια στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, η οποία ονομάζεται Archos VR Glasses.

    archos-vr-glasses

    Ακολουθώντας τη λογική των περισσότερων εταιρειών, όπως στις περιπτώσεις των Samsung Gear VR και Carl Zeiss VR-One, η διαδικασία του processing αναμένεται να πραγματοποιείται από το smartphone του χρήστη. Η διαφορά βέβαια με τις προαναφερθείσες εταιρείες είναι ότι τα VR Glasses της Archos θα είναι υπερβολικά φτηνά, καθώς δεν θα στοιχίζουν περισσότερα από 30 δολάρια (το VR One θα στοιχίζει 100$, ενώ το Gear VR θα κοστίζει περίπου 200$)! Μάλιστα, όπως τονίζουν οι εμπνευστές του συγκεκριμένου project, τα VR «γυαλιά» της Archos δεν θα συνεργάζονται με ένα συγκεκριμένο smartphone ή κάποιο OS, αλλά ορισμένα από τα προαπαιτούμενα tech specs θα αφορούν σε display ποιότητας 1080p και τετραπύρηνο επεξεργαστή. Όσον αφορά το software, το οποίο αδιαμφισβήτητα αποτελεί τη κινητήριο δύναμη που μπορεί να πουλήσει την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, η Archos τόνισε ότι θα υπάρχουν γύρω στις 100 εφαρμογές που θα υποστηρίζουν τα VR Glasses, ενώ για την προβολή 3D ταινιών θα απαιτείται ο exclusive player της Archos. Archos_VR Glasses_3

    Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε την ποιότητα που θα προσφέρουν τα VR Glasses της Archos, για αυτό θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να δούμε την τελική τους μορφή, με το headset όμως να είναι έτοιμο μέσα στον επόμενο μήνα. Σε γενικές γραμμές, η VR τεχνολογία μπορεί να φαντάζει γοητευτική, ωστόσο μάλλον έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη για να αποκτήσει ευρύτερη αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles