20.7 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Είσαι hacker και μάλιστα… διάσημος; H Google σε προσλαμβάνει!

    Ο George Hotz, είναι ένας διάσημος hacker, ο οποίος έφτιαξε το «όνομα» του από τη στιγμή που κατάφερε να ξεκλειδώσει το iPhone, αλλά και να σπάσει τη προστασία του PlayStation 3, ώστε η κονσόλα της Sony να μπορεί να παίζει πειρατικά παιχνίδια. O Hotz που χρησιμοποιεί το όνομα «GeoHot», όταν δημοσιοποίησε στο Internet την τακτική που ακολούθησε για να σπάσει το PS3, βρέθηκε αντιμέτωπος με τους δικηγόρους της Sony, οι οποίοι έσυραν το γνωστό hacker στα δικαστήρια…

    uncle-same-google-wide1

    O «GeoHot» γλίτωσε τη φυλακή στο παρά πέντε και αναγκάστηκε να δεχθεί έναν συμβιβασμό, σύμφωνα με τον οποίο του απαγορευόταν η οποιαδήποτε μελλοντική απόπειρα hacking σε συσκευές της Sony (εάν δεν καθόταν καλά θα πλήρωνε 10.000 δολάρια ανά σύστημα). Εκτός από τα παραπάνω ο «υπερδραστήριος» hacker είχε ανάμειξη και στη συντονισμένη επίθεση που πραγματοποιήθηκε το 2011 από hackers σε όλα τα websites της Sony και στο PlayStation Network και η οποία στοίχισε στη Sony το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 170 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, από ότι φαίνεται οι κόποι του γνωστού hacker τόσα χρόνια τελικώς απέδωσαν καρπούς, καθώς πρόσφατα προσελήφθη από την Google! Η κίνηση αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς η Google το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει τη στελέχωση της Project Zero, μίας ομάδας διαχείρισης επικίνδυνων κρίσεων που απαρτίζεται από διάσημους hackers και έμπειρους προγραμματιστές και η οποία έχεις ως αποστολή να αποτρέψει καταστροφικά zero-day events, αντίστοιχα με την περίπτωση του Heartbleed. Στόχος της συγκεκριμένης ομάδας είναι να ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούν αυτού του είδους οι ενέργειες, αλλά και να ανακαλύπτει σημαντικά κενά ασφαλείας στις εφαρμογές της Google και σε Software άλλων εταιρειών. Η λογική των υπευθύνων της Google είναι ότι για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά έναν hacker, θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι τον τρόπο, με τον οποίο εκείνος σκέφτεται και αυτή η ιδιότητα βρίσκεται πιο εύκολα μόνο σε όσους στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε διάφορες κυβερνοεπιθέσεις.

    GeoHot hacker

    Ο GeoHot πριν από μερικούς μήνες είχε ανακαλύψει ένα εξαιρετικά κρίσιμο κενό ασφαλείας στον Google Chrome και για αυτό είχε λάβει το ποσό των 150.000 δολαρίων από την Google ως επιβράβευση που ανέφερε στους υπευθύνους της εταιρείας το πρόβλημα. Τελικά, όπως αποδεικνύεται η ζωή ενός hacker είναι όλο εκπλήξεις και ανατροπές!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles