19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    5 νέα στοιχεία που θα απογειώσουν το gameplay του Assassin’s Creed 3

    Στην E3, η Ubisoft αποκάλυψε πέντε νέα στοιχεία που προσέθεσε στο gameplay του Assassin’s Creed 3, και αναμένονται να δώσουν νέα πνοή στη σειρά – όχι ότι είχε γίνει ποτέ βαρετή! Όλα αυτά έρχονται μετά από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι στο παιχνίδι θα μπορείτε να κάνετε platforming στα δέντρα και να κυνηγάτε άγρια ζώα, όπως αρκούδες και λύκους.

    Το πρώτο από αυτά, είναι ότι ο νέος πρωταγωνιστής, ο Connor, θα αναλάβει τον έλεγχο ενός ιστιοφόρου πλοίου, χρησιμοποιώντας κανόνια, όπλα, και φυσικά μάχιμο πλήρωμα, για να καταλάβει τα πλοία των Άγγλων. Μάλιστα ο καιρός θα επηρεάζει δυναμικά το gameplay, αλλάζοντας τη συμπεριφορά της θάλασσας, ενώ το πλοίο θα δέχεται ρεαλιστική και μόνιμη ζημιά από τους εχθρούς.

    Το δεύτερο στοιχείο είναι η δυνατότητα των στρατολογούμενων εκτελεστών, να φορούν στολές Άγγλων φρουρών για καλύτερη κάλυψη στους δημόσιους χώρους. Στο demo της E3, ο Connor συνοδεύεται από εκτελεστές ντυμένους φρουρούς, ως υποτιθέμενος φυλακισμένος, ώστε να περάσουν από ένα μπλόκο πραγματικών φρουρών.

    Ένα ακόμα ωραίο χαρακτηριστικό είναι οι περιφερόμενες άμαξες με στάχυα, στις οποίες μπορείτε να κρύβεστε, να μετακινείστε, και να δολοφονείτε εχθρούς εν κινήσει. Επίσης τώρα πια υπάρχουν ράφια με όπλα, τα οποία μπορείτε να κλέβετε για να πραγματοποιείτε πρωτότυπες εκτελέσεις, π.χ. με λόγχες από καραμπίνες.

    Ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια σκαρφαλώνατε μόνο στις εξωτερικές όψεις των κτιρίων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, στο Assassin’s Creed 3 θα μπορείτε να μπαίνετε και μέσα στα κτίρια. Μη ονειρεύεστε όμως stealth φάσεις τύπου Thief. Απλά θα τρέχετε ώστε να περνάτε μέσα από παράθυρα και δωμάτια σε σύντομες σκηνές, όπως περνάτε ανάμεσα από τους πάγκους των εμπόρων στα μέχρι τώρα παιχνίδια της σειράς.

    Το πέμπτο στοιχείο (όχι του Luc Besson) αφορά το multiplayer. Κάθε χαρακτήρας θα μπορεί να έχει τρεις ειδικές ικανότητες, συγκριτικά με τις δύο που είχε μέχρι τώρα. Μία από αυτές τις νέες ικανότητες είναι και η αορατότητα. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μπορείτε να γίνεστε αόρατος, με το γνωστό εφφέ κάμψης φωτός που χρησιμοποιείται κατά κόρον στις ταινίες και στα παιχνίδια. Έτσι θα μπορείτε π.χ. να κρύβεστε σε στάχυα, να γίνεστε αόρατος, και μετά να βγαίνετε πίσω από τον στόχο σας.

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles