15.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Asus N752VX review, το απόλυτο εργαλείο για τον επαγγελματία και όχι μόνο!

    Κατά καιρούς, από τα γραφεία του Digital Life περνούν high-end smartphones, αξεσουάρ, υπολογιστές, tablets, περιφερειακά. Είναι οι στιγμές που γεμάτοι ανυπομονησία σκίζουμε τα σελοφάν και ανοίγουμε τα κουτιά για να πιάσουμε στα χέρια μας ακόμη ένα τεχνολογικά άρτιο “διαμάντι”, σε όποια κατηγορία συσκευών και να ανήκει. Το Asus N752VX ήρθε σαν το απόλυτο “Pro” Windows notebook, το δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε το κατά πόσο μας έπεισε!

    asus n752vx (1)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά Asus N752VX

    • Οθόνη: 17,3″, FullHD-IPS, 1920×1080
    • Διαστάσεις και βάρος: 415 x 280 x 33,2 χιλιοστά, 3,17 κιλά
    • Επεξεργαστής: Intel Skylake Core i7-6700HQ CPU, τετραπύρηνος 2.6-3.5 GHz
    • Μνήμη: 16GB DDR4 (έως 32GB)
    • Κάρτα γραφικών: Intel HD 530 + Nvidia GTX 950M 4GB
    • Σκληρός δίσκος: 1TB 2,5″ HDD + 128 GB SSD (όχι στο βασικό μοντέλο)
    • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi, Gigabit Ethernet, Bluetooth 4.0, 3 x USB 3.0, 1 x USB 3.1 (5 Gbps), HDMI, miniDP, SD card reader, Kensington Lock
    • Μπαταρία: 48Wh
    • Λειτουργικό: Windows 10
    • Stereo ηχεία Bang & Olufsen, DVD-RW drive

     

    asus n752vx (14)

    Κατ’αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το N752VX, σε όποιο από τα setups του και να το αποκτήσετε, δεν είναι το ιδανικό gaming laptop. Ναι, έχει φοβερό hardware αλλά ξέρουμε όλοι καλά πως στα games, “μιλάει” η GPU. Και η το GTX950M της nVidia φτάνει μέχρι ένα σημείο. Αν θέλετε, λοιπόν, να χαλαρώσετε λίγες ώρες με το αγαπημένο σας game στα 1080p με mid settings, καλώς. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα το καταφέρετε άνετα. Αν, όμως, είστε ιδιαίτερα απαιτητικός και τα θέλετε όλα… στο τέρμα, τότε θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες μικρές παραχωρήσεις.

    Για τον απαιτητικό all-around χρήστη, όμως, εξαιρώντας το high-end gaming, το N752VX είναι ένα όνειρο. Βαρύ μεν (λίγο πάνω από 3 κιλά), δεν είναι το notebook που θα παίρνει κάποιος μαζί του εύκολα σε επαγγελματικά ταξίδια και δε θα το μεταφέρει άνετα σε καθημερινή βάση, ωστόσο το επιχείρησα και με δικαίωσε, παρά τα βλέμματα απορίας των συναδέλφων που χρησιμοποιούσαν 13άρια notebooks, convetibles και iPads. Από τη στιγμή που θα “πατήσει” γραφείo, αρχίζει να λάμπει. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Κυριολεκτικά καθώς το logo της Asus στο πίσω μέρος του ανάβει όταν βρίσκεται σε λειτουργία, όχι πολύ έντονα ωστόσο, οπότε δεν ενοχλεί. Και μεταφορικά χάρη στις δυνατότητές του.

    asus n752vx (12) asus n752vx (3) asus n752vx (5) asus n752vx (13)

    Η κατασκευή είναι πολύ ποιοτική και στιβαρή, με το κύριο σώμα του να αποτελείται από αλουμίνιο, brushed αλουμίνιο στο καπάκι, μάλιστα. Το καπάκι ανοίγει έως 145 μοίρες και θα χρειαστείτε και τα δύο χέρια για να το κάνετε με ασφάλεια. Άπλετος χώρος γύρω από τα πλήκτρα του πληκτρολογίου, ώστε να ακουμπάτε τα χέρια σας, τόσος που πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι λίγο μεγαλύτερα τα πλήκτρα, ή έστω να έχουν λίγο περισσότερο κενό ανάμεσά τους. Ή, να ξεχώριζαν (χωροταξικά) τα arrow keys και το numpad από το υπόλοιπο πληκτρολόγιο. Ασημί πλήκτρα σε ασημί επιφάνεια με λευκό backlighting δεν είναι ιδανικός συνδυασμός για σκοτεινές συνθήκες, αλλά δε θα προκαλέσουν και πρόβλημα στο χρήστη, είναι θέμα συνήθειας. Όσο για το trackpad, είναι μεγάλο, λειτουργεί με ακρίβεια και έχει αρκετά καλό feedback, αν και θα θέλαμε να είναι και παραμετροποιήσιμο. Μικρό το κακό, αφού είναι σωστά καλιμπραρισμένο.

    asus n752vx (10) asus n752vx (8) asus n752vx (11)

    Η οθόνη του Asus N752VX είναι από τα δυνατά του χαρακτηριστικά. Πρόκειται για ένα IPS panel, διαγωνίου 17,3 ιντσών, με ανάλυση FullHD όπως προείπαμε. Η φωτεινότητά του θα σας καλύψει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, το glaring είναι περιορισμένο και η αναπαραγωγή χρωμάτων, λευκού αλλά και η θερμοκρασία της οθόνης, είναι πολύ κοντά στα ιδανικά επίπεδα. Κοινώς, λαμβάνει άριστα στον τομέα “οθόνη”, δε χρειάζεται να επεκταθούμε.

    Ωστόσο, όλα αυτά έχουν και το τίμημά τους στην κατανάλωση ενέργειας. Περισσότερα για την αυτονομία αργότερα, αλλά για τις επιδόσεις, με 16GB RAM και τον Core i7-6700HQ, δεν υπάρχει περίπτωση στην οποία το μοντέλο της Asus θα σας απογοητεύσει. Είτε με 20 tabs ανοικτά στον browser και κάμποσα αρχεία Office να δουλεύουν παράλληλα ενώ ακούτε μουσική και κάνετε εγκατάσταση ενός software, είτε με βαρύ multimedia editing, το N752VX δείχνει τα δόντια του και σας βγάζει ασπροπρόσωπους.

    asus n752vx (9) asus n752vx (4)

    Προσθέστε στα παραπάνω το σύστημα των δύο ηχείων από την, παγκόσμιας κλάσης, B&O, τα οποία παράγουν ισχυρό και πολύ καθαρό ήχο (αν και η έλλειψη subwoofer ισοδυναμεί με “ελαφρύ” μπάσο) και έχετε την πλήρη εικόνα στο μυαλό σας. Από πλευράς συνδεσιμότητας σε κάθε περίπτωση μείναμε ικανοποιημένοι. Έστω κι αν το DVD drive είναι πλέον obsolete, ωστόσο είναι μια προσθήκη αρκετά χρήσιμη για ορισμένους χρήστες.

    asus n752vx (7) asus n752vx (6) asus n752vx (2)

    Μπαταρία… μη αφαιρούμενη, δυστυχώς και σχετικά μικρή για το μέγεθος και το βάρος του N752VX, με την 48Wh χωρητικότητά της, αρκεί για 3-3,5 ώρες ελαφριάς χρήσης με τη φωτεινότητα στο 40%, ή για 1,5-2 ώρες βαριάς χρήσης (1-1,5 ώρα 3D gaming).

    Το Asus N752VX διατίθεται από τα καταστήματα Public και τα καταστήματα Media Markt αλλά και σε επιλεγμένα δίκτυα καταστημάτων ηλεκτρονικών συσκευών σε όλα την Ελλάδα, με τα specifications που αναφέρουμε παραπάνω. Πρότασή μας είναι να το πάρετε με τον SSD των 128GB που προστίθεται δίπλα στον HDD του 1TB, με 100 ευρώ επιπλέον, στα 1.399 ευρώ, καθώς αξίζει και με το παραπάνω, προσφέροντας πολύ ταχύτερη λειτουργία.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles