24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Asus Strix RoG GeForce 1080 GTX, το overclocked κτήνος που θα τινάξει τα benchmarks στον αέρα!

    Η Asus είναι μία κατασκευάστρια εταιρεία η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στον τομέα του PC hardware και ειδικότερα στις κάρτες γραφικών, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχει αφήσει μία πολύ καλή φήμη. Πρόσφατα, η ταϊβανέζικη εταιρεία παρουσίασε την Asus Strix RoG (Republic of Gamers) GeForce 1080 GTX, μία κάρτα γραφικών που σίγουρα αποτελεί “όνειρο” για κάθε extreme gamer που σέβεται τον εαυτό του, καθώς προσφέρει μία σειρά από ανεπτυγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς high-end gamers.

    Asus RoG Strix GeForce 1080 GTX 1

    H extreme PC gaming πρόταση της Asus θεωρητικά ξεπερνάει σε δυνατότητες το reference model της Nvidia, καθώς προσφέρει διαθέτει customized RGB φωτισμό (!) και ελεγχόμενους ανεμιστήρες, ενώ μάλιστα έρχεται σε δύο εκδόσεις (μία base edition και μία overclocked). Συγκεκριμένα η core έκδοση της πρότασης από την Asus έρχεται με ταχύτητα ρολογιού στα 1.759MHz (η ταχύτητα του reference model της Nvidia είναι στα 1.607MHz), ενώ η overclocked edition «σκοράρει» ακόμη περισσότερο, καθώς έρχεται με το ρολόι της να είναι χρονισμένο στα 1.784, φτάνοντας ακόμη και στα 1.936MHz με την ενεργοποίηση του «boost» feature. Οι εκπλήξεις βέβαια δεν σταματούν εδώ για τους extreme gamers και tech enthusiasts, καθώς η Asus Strix χρησιμοποιεί τρεις ανεμιστήρες για την επίτευξη των ιδανικότερων συνθηκών ψύξης, ενώ έρχεται με 8GB VRAMδύο HDMI 2.0 ports, μία θύρα DVI-D και δύο display ports. Μάλιστα, η δυνατότητα ρύθμισης του RGB φωτισμού καθιστά το κτήνος της Asus μία ελκυστική πρόταση και στον τομέα της εμφάνισης.

    Asus RoG Strix GeForce 1080 GTX  2

    Κρίνοντας με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η Asus δίνει αυτή τη στιγμή μία πολύ ισχυρή πρόταση στους extreme gamers που θέλουν το gaming PC τους να “πετάει”. Η τιμή της η Strix θα κοστίζει κοντά στα 619$ για το core μοντέλο και περίπου 639$ η overclocked edition. Σίγουρα, στη σημερινή εποχή οι προαναφερθείσες τιμές είναι κομματάκι αλμυρές, όμως εάν ανήκετε στους φανατικούς extreme gamers απλώς δε γίνεται να μην έχετε στη διάθεση σας την ταχύτερη κάρτα… ever!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles