20.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Athena. To… κόσμημα που κρατά τις γυναίκες ασφαλείς σκίζει στην καμπάνια του στο Indiegogo

    Ένας “συναγερμός” που φοριέται σαν… κόσμημα. Είναι το Athena, μία δημιουργία ενός startup που ονομάζεται ROAR for Good, και έχει ως στόχο να προστατεύσει τις γυναίκες από δύσκολες καταστάσεις στο δρόμο.

    athena-01

    Πρόκειται για ένα wearable Bluetooth-enabled alarm, που μπορείτε να τοποθετήσετε στην τσάντα ή στα ρούχα σας, ώστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σ’ αυτό και να μπορείτε να το πατήσετε κατά τη διάρκεια μίας “δύσκολης” κατάστασης, μίας επίθεσης στο δρόμο, μίας απόπειρας βιασμού ή κλοπής.

    Διαθέτει δύο modes: ένα συναγερμό που ενεργοποιεί ήχο με LED lights πατώντας ένα κουμπί συνεχόμενα για 3 δευτερόλεπτα και ένα σιωπηλό mode πατώντας τρεις φορές το button. Και στις δύο περιπτώσεις, ειδοποιείται μία συγκεκριμένη ομάδα ατόμων (φίλοι ή οικογένεια) με γραπτό μήνυμα, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι συντεταγμένες όπου βρίσκεστε.

    athena-02

    Το Athena έχει μπει για χρηματοδότηση στο γνωστό crowdfunding site Indiegogo, όπου ήδη έχει ξεπεράσει (κατά πολύ) το χρηματικό “στόχο” των 40.000 δολαρίων – τη στιγμή που σας γράφουμε έχει φτάσει τα 170.000 δολάρια και συνεχίζει. Η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα (ασημί, μαύρο ή χρυσό) και θα διατεθεί στους χρηματοδότες της έως την επόμενη άνοιξη.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles