21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το 95% των ATM τρέχουν ακόμη τα Windows XP

    Μπορεί τα ATM να αποτέλεσαν τρομερή καινοτομία όταν πρωτοεμφανίστηκαν στην αγορά, πριν από 40 περίπου χρόνια, το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, φαίνεται πως έχουν μείνει αρκετά πίσω τεχνολογικά. Και κάπως έτσι, έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν ότι το 95% του συνόλου των ATM σε ολόκληρο τον κόσμο τρέχουν ακόμη τα Windows XP.

    ATM Windows XP

    Η Microsoft έχει ανακοινώσει πως σταματά την υποστήριξη των Windows XP στις 8 Απριλίου του έτους που διανύουμε και, παρόλο που η αμερικανική εταιρεία πριν λίγες μέρες “έσπευσε” να σημειώσει πως θα συνεχίσει να ενημερώνει τα προγράμματα ασφαλείας της έως τις 14 Ιουλίου του 2015, προειδοποιεί ότι “η αποτελεσματικότητα των antimalware λύσεων για λειτουργικά εκτός υποστήριξης είναι περιορισμένη”.

    Παρ’ όλα αυτά, οι προβλέψεις για update λογισμικού για τα ATM έως τον Απρίλιο δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξες, καθώς, όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ του Bloomberg, αναμένεται ότι τουλάχιστον στις ΗΠΑ μόλις το 15% των ATM στη χώρα θα έχουν αναβαθμιστεί έως εκείνη την ημερομηνία, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει, καθώς απαιτεί αντίστοιχες (και κοστοβόρες) αναβαθμίσεις και σε hardware.

    Όσον αφορά τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν από τη μη αναβάθμιση, ο Dean Steward, ένας ειδικός της Diebold που κατασκευάζει ATΜ, αναφέρει ότι η διατήρηση ενός λειτουργικού, όπως τα Windows XP, “εκθέτει” τα συστήματα περισσότερο σε malware και άλλου τύπου σχετικές επιθέσεις, με υψηλά ρίσκα για τους operators, όχι ωστόσο και για τις καταθέσεις των πελατών.  Όπως και να έχει, για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται ότι η προσοχή που δίνεται παγκοσμίως σε ζητήματα “ασφάλειας” θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερη…

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles