22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Αυτός είναι ο λόγος που ο Stephen King μισεί το The Shining

    To The Shining, η περίφημη ταινία του Stanley Kubrick που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Stephen King, είναι κατά πολλούς ένα από κλασικότερα φιλμ τρόμου. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι πως ο διάσημος συγγραφέας μισεί το τελικό αποτέλεσμα της κινηματογραφικής προσαρμογής, κάτι που έχει παραδεχθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Σε μία παλιότερη συνέντευξη που είχε δώσει στο Deadline και η οποία δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας μέχρι τώρα, ο King μιλούσε και αξιολογούσε όλα τα βιβλία του που έχουν περάσει στη μεγάλη οθόνη. Όταν ήρθε η ώρα του The Shining ο συγγραφέας αποκάλυψε ποιο πιστεύει πως είναι το σημείο που έκανε την διαφορά προς το χειρότερο και ήταν ο λόγος που κατά την γνώμη του ο Kubrick έχασε εντελώς το νόημα της ιστορίας του.

    The Shining

    Όπως είπε λοιπόν ο King, o χαρακτήρας που ερμήνευσε ο Jack Nicholson, ο Jack Torrance, δεν έχει απολύτως καμία εξέλιξη. “Πρώτα τον βλέπουμε στο γραφείο του μάνατζερ του ξενοδοχείου, και είναι τρελαμένος. Και το μόνο που κάνει είναι να τρελαίνεται περισσότερο. Στο βιβλίο είναι ένας τύπος που παλεύει να διατηρήσει τα λογικά του και τελικά τα χάνει. Αυτό για μένα είναι η τραγωδία. Στην ταινία, δεν υπάρχει τραγικό στοιχείο, αφού δεν υπάρχει καμία αλλαγή στον χαρακτήρα”. 
    Ο King φυσικά παραδέχεται πως η ταινία είναι αξιόλογη ως θέαμα, έχοντας ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές και πλάνα, αλλά την χαρακτηρίζει ως “μία όμορφη Cadillac που δεν έχει μηχανή”. 
    Στην ταινία ο Jack δεν είναι ένας συμπαθητικός χαρακτήρας, αλλά κάποιος που τρελαίνεται συνέχεια. Αντίθετα στο βιβλίο αισθάνεσαι άσχημα για τον ήρωα που τα χάνει σιγά σιγά γιατί στην πραγματικότητα είναι ένας καλός τύπος και ο αναγνώστης αγωνιά τι θα συμβεί σ’ εκείνον και την οικογένειά του.
    Σίγουρα το αποτέλεσμα της ταινίας είναι κάτι που έχει μείνει σε πολλούς αξέχαστο, ωστόσο η γνώμη του συγγραφέα που αυτή βασίστηκε δεν μπορεί παρά να είναι απόλυτα σεβαστή.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles