14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Αυτή (μάλλον) θα είναι η επόμενη nanoSIM κάρτα σας

    Εδώ και αρκετούς μήνες, διεξάγεται ένας «πόλεμος» και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πόλεμος της nanoSIM. Της ακόμα μικρότερης κάρτας SIM που θα χρησιμοποιούν οι συσκευές μας. Η προσπάθεια είναι να υιοθετηθεί ένα ενιαίο πρότυπο που θα χρησιμοποιείται σε όλες τις επόμενης γενιάς κινητές συσκευές, ώστε εμείς, οι καταναλωτές, να μην χρειάζεται να αλλάζουμε κάρτα SIM κάθε φορά που αλλάζουμε συσκευή. Η συζήτηση αυτή, όλους αυτούς τους μήνες γίνεται στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για τα Πρότυπα στις Τηλεπικοινωνίες (ETSI) και η τελευταία συνάντηση προκειμένου να καθοριστεί το πρότυπο των nanoSIM που θα υιοθετηθεί, θα γίνει στο τέλος του μήνα.

    Μετά τις προτάσεις τόσο της Apple, που ζήτησε να υιοθετηθεί το δικό της πρότυπο για τις νέες nanoSIM, όσο και την συμμαχίας μεταξύ RIM, Motorola και Nokia που ζητούν να μην υιοθετηθεί το πρότυπο της Apple από τον φόβο μονοπωλίου, η RIM σε συνεργασία με την Motorola, κατέθεσαν την εξής πρόταση για το πρότυπο των nanoSIM.

    Σύμφωνα με την υπερεξειδικευμένη ανάλυση που έχει κάνει το The Verge, το παραπάνω σχέδιο ενσωματώνει το πρότυπο της Apple αλλά διαθέτει και απαραίτητα στοιχεία που ικανοποιούν και τους άλλους τρεις κατασκευαστές. Παράλληλα, η νέα αυτή πρόταση είναι συμβατή και με παλαιότερες κάρτες SIM ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε παλαιότερες συσκευές με την χρήση ενός αντάπτορα.

    Όσο κι αν σας ακούγεται ως λεπτομέρεια, το να υιοθετούνταν δύο πρότυπα στις nanoSIM θα συνέχιζε τον εφιάλτη που βιώνουν όλοι όσοι χρησιμοποιούν πολλαπλές συσκευές. Να χρειάζονται διαφορετική SIM για συσκευές Apple ή Nokia ή άλλες και να έχουν αντάπτορες μαζί με υπόλοιπα αξεσουάρ των κινητών τους συσκευών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιθυμεί να υιοθετηθεί ένα ενιαίο πρότυπο για τις κάρτες SIM, όπως και για τους φορτιστές, ώστε να μειωθεί το κόστος και η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται οι καταναλωτές κατά κύριο λόγο, αλλά και οι κατασκευαστές και τα δίκτυα. Σημειώστε πως οι διαστάσεις της nanoSIM θα είναι κατά 30% μικρότερες από τις microSIM που γνωρίζουμε έως τώρα, δηλαδή 8 x 12 mm.

    Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο επεισόδιο στον πόλεμο των nanoSIM θα παιχτεί στο τέλος του μήνα, στην συνάντηση των εκπροσώπων των 4 εταιρειών με το ETSI. Πότε θα δούμε τις nanoSIM στις συσκευές μας; Είναι πολύ νωρίς να σας το πούμε αυτό. Ίσως (και αυτό είναι προσωπική εκτίμηση) υιοθετηθούν μέσα στο 2013.

    Πηγή: The Verge

    Φώτο: Gizmodo

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles