24.7 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Η Sony τετραπλασιάζει τις προβλεπόμενες απώλειες της!

    Η Sony βλέπει την οικονομική της κατάσταση στον τομέα των mobile συσκευών να επιδεινώνεται όλο και περισσότερο. Μπορεί ο τομέας του home entertainment και του κινηματογράφου, αλλά και το gaming σκέλος της να τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα σε σύγκριση με το παρελθόν, ωστόσο η αχίλλειος πτέρνα του ιαπωνικού κολοσσού των νέων τεχνολογιών είναι το τμήμα της κινητής τηλεφωνίας.

    sony-wallpapers

    Οι υπεύθυνοι της Sony, σε μία κίνηση που ξάφνιασε τους περισσότερους οικονομικούς αναλυτές, τετραπλασίασαν τις προβλεπόμενες απώλειες τους για το οικονομικό έτος που λήγει το Μάρτιο του 2015. Συγκεκριμένα, η Sony αναμένει ζημιές της τάξεως των 2.15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό το οποίο πρόκειται να προέλθει από την υποβάθμιση της αξίας των mobile επιχειρήσεων της στα 1.68 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Sony αναγκαστικά κατέβασε τον πήχη των προβλεπόμενων πωλήσεων της κατά 14%, καθώς θορυβήθηκε από την κακή πορεία των φορητών συσκευών της το τρίμηνο που μας πέρασε. Αυτό σημαίνει ότι η Sony αναγκάζεται να αλλάξει τη στρατηγική της σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον από την “ανάπτυξη” στην προσπάθεια για “μείωση του κινδύνου” και στην εξασφάλιση ενός σταθερού πλαισίου κερδών.  Αν και το PlayStation 4 τα πήγε πολύ καλύτερα από ότι περίμεναν στη Sony (έχει ήδη πουλήσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια μονάδες σε ολόκληρο τον κόσμο), είναι σχεδόν αδύνατο από μόνο του να καλυτερεύσει τη συνολική  κατάσταση, καθώς τα smartphones της γνωστής εταιρείας, δείχνουν να αιμορραγούν στην αγορά και να καταγράφουν διαρκώς απώλειες. Αυτό μάλιστα θα είναι το πέμπτο οικονομικό έτος την τελευταία εξαετία, που η Sony καταγράφει ζημιές.

    sony-xperia-z3-and-z3-compact

    H σειρά συσκευών Z3 που παρουσιάστηκε στη διάρκεια της IFA είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει σημαντικά, ώστε η Sony να ανακτήσει λίγο από το χαμένο έδαφος. Ωστόσο, με ξεχωριστό ενδιαφέρον πλέον αναμένονται, από εδώ και στο εξής, οι κινήσεις που θα κάνουν οι υπεύθυνοι του ιαπωνικού κολοσσού, στην προσπάθεια τους να αντιστρέψουν το αρνητικό οικονομικό κλίμα, έτσι ώστε να μπορέσει η ιστορική εταιρεία να γυρίσει στη κερδοφορία και να σταθεί πολύ καλύτερα στα πόδια της.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles