20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Bicymple: Το ποδήλατο… πιο απλά

    Για δώσε προσοχή και ρίξε μία ματιά σε ένα concept διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο έχεις δει και το οποίο, κατά το σχεδιαστή του, Josh Bechtel, απλουστεύει αυτό που γνωρίζεις ήδη για ένα ποδήλατο.


    Διαθέτει δύο πιρούνια ανάρτησης και πεντάλ που είναι συνδεδεμένα κατευθείαν στον πίσω τροχό. Έτσι, ίσως θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει καλύτερα και ως “διπλό μονόκυκλο”.

    Το πλαίσιο του, που είναι κατασκευασμένο από ατσάλι, περιορίζεται σε δύο μόλις μπάρες μεταξύ των τροχών, με τα “πιρούνια” να κάθονται διαγώνια, ώστε να υπάρχει μόνο ένα μικρό κενό ανάμεσα στους δύο τροχούς που έχουν διάμετρο 29 εκατοστά. Με την αφαίρεση της αλυσίδας, ο αριθμός των κινούμενων τμημάτων μειώνεται, κάνοντας πιο “αφαιρετικό” συνολικά το σχεδιασμό. Επιπλέον, χάρη σε αυτού του τύπου τη σχεδίαση, έχεις τη δυνατότητα να το οδηγήσεις ακόμη και με τις δύο ρόδες πλάι-πλάι (αυτή η δυνατότητα, βέβαια, να σημειώσουμε ότι ενεργοποιείται μόνο “ξεκλειδώνοντας” το ειδικό mode).

    Για το δημιουργό του είναι ίδιαίτερα άνετο, εύκολο στην οδήγηση και πολύ απλό στη συντήρησή του. O Bechtel δεν ξεχνάει, φυσικά, να αναφέρει ότι το concept του “ανταποκρίνεται” καλύτερα στους ρυθμούς ζωής της πόλης”, ενώ μπορεί να αποθηκευτεί με μεγαλύτερη ευκολία σε διαμερίσματα. Χάρη στον “συμπαγή” σχεδιασμό του μπορεί να αποθηκευτεί απροβλημάτιστα ακόμη και στους πιο στενούς χώρους και να συμπιεστεί σε κλιμακοστάσια, διαδρόμους, εξόδους κινδύνου ή γωνίες.

    Προς το παρόν, βρίσκεται σε “prototype” μορφή, ο σχεδιαστής του, όμως, ελπίζει ότι συντομα θα βγει σε μαζική παραγωγή.

    www.bicymple.com

    Πηγή: DailyMail

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles