25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    H Huawei γιορτάζει, καθώς εμφανίζει μεγάλη αύξηση κερδών για το 2014!

    Η Huawei μπορεί να βρίσκεται στη σκιά των μεγάλων παικτών Samsung και Apple, όμως αυτή τη στιγμή πρόκειται για μία εταιρεία που έχει βάλει πλώρη για να κατακτήσει την τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς της κινητής τηλεφωνίας. Η πορεία της για τη χρονιά που μας πέρασε ήταν αν μη τι άλλο εξαιρετική, καθώς όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι της, η κινεζική εταιρεία σημείωσε αύξηση κερδών της τάξεως του 30%!

    Huawei_1

    Στο σύνολο της, η Huawei κατάφερε να συγκεντρώσει 12.2 δισεκατομμύρια δολάρια, με την κινεζική εταιρεία να ξεπερνάει για πρώτη φορά στην ιστορία της το φράγμα των 10 δισεκατομμυρίων. Μεταφράζοντας το παραπάνω νούμερο σε πωλήσεις συσκευών, η Huawei πούλησε 138 εκατομμύρια smartphones για τη χρονιά που μας πέρασε, σημειώνοντας τεράστια αύξηση σε σύγκριση με το 2013, καθώς πούλησε 45% περισσότερες συσκευές. Ο ευτυχισμένος CEO της κινεζικής εταιρείας, Richard Yu μέσω μίας δήλωσης του ανέφερε ότι η στρατηγική της Huawei στο να εστιάζει σε premium mid-to-high end προϊόντα τελικώς απέδωσε καρπούς. Παράλληλα, όπως τόνισε το 2015 αναμένεται ακόμη πιο προσοδοφόρο για τον κινεζικό κολοσσό. Τα smartphones που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις για την Huawei ήταν το Huawei Ascend P7 με 4 εκατομμύρια συσκευές (μέσα σε μόλις έξι μήνες από την κυκλοφορία του) και το Ascend Mate 7, το οποίο προτίμησαν 20 εκατομμύρια καταναλωτές. Huawei Honor Tablet 2

    Τα σχέδια της Huawei εννοείται πως είναι ιδιαιτέρως φιλόδοξα και για τη χρονιά που διανύουμε, καθώς η κινεζική εταιρεία στοχεύει σε 100 εκατομμύρια συσκευές, οι οποίες θα προέρχονται κυρίως από την μεσαία και την υψηλή κατηγορία. Από ότι φαίνεται με ανταγωνιστές όπως η Xiaomi, η Lenovo, η LG κ.α., η κατάληψη της τρίτης θέσης στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, θα είναι ένα πραγματικό… ντέρμπι!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles