20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Ποιος έχει στην κατοχή του τη μεγαλύτερη ενιαία συλλογή bitcoin στον κόσμο; Η αμερικανική κυβέρνηση!

    Μπορεί οι κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη να μην “αγαπούν” ιδιαίτερα το bitcoin, ωστόσο, το μεγαλύτερο “wallet” του ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο ανήκει στην αμερικανική κυβέρνηση και, συγκεκριμένα, στο... FBI. Κι αν αυτό σας κάνει εντύπωση, υπάρχει εξήγηση.

    bitcoin

    Αν θυμάστε πριν από λίγο καιρό, το Silk Road, το online κατάστημα πώλησης ναρκωτικών, έκλεισε, με το FBI να πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη κατάσχεση bitcoin έως σήμερα και να γίνεται “απροσδόκητα” ο κάτοχος του μεγαλύτερου “πορτοφολιού” στον κόσμο.

    Το FBI ελέγχει πλέον λοιπόν ένα “wallet” με περισσότερα από 144.000 bitcoin, η αξία των οποίων υπολογίζεται γύρω στα 72 εκατ. ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα. Φυσικά, η κατάσχεση περιλάμβανε και άλλα πορτοφόλια, ενδεικτικά ένα ακόμη από τα οποία περιλάμβανε 30.000 bitcoin (αξίας 14.5 εκατ. ευρώ).

    Ποιος όμως είναι ο κάτοχος των περισσότερων bitcoin στον πλανήτη;

    Παρόλο που το “πορτοφόλι” του FBI είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, αυτό δεν καθιστά την αμερικανική υπηρεσία τον κάτοχο των περισσότερων ψηφιακών νομισμάτων bitcoin στον πλανήτη. Αυτή η “τιμή” ανήκει στον Satoshi Nakamoto, τον “μυστηριώδη” δημιουργό του bitcoin, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει στην κατοχή του πάνω από 1 εκατ. bitcoin από τις πρώτες μέρες “ύπαρξης” του νομίσματος, διασκορπισμένα, ωστόσο, σε πολλά διαφορετικά “πορτοφόλια” ανά τον πλανήτη. Αυτή είναι μία “τακτική” που ακολουθούν πολλοί “επενδυτές” bitcoin, έτσι ώστε αν χάσουν το κλειδί από ένα wallet ή αυτό χακαριστεί, να μη κινδυνέψουν όλα τους τα χρήματα..

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles