20.2 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Μεγάλη «νίκη» για τον Bill Gates. Μετά από 4 χρόνια, έγινε και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

    Ο Bill Gates επέστρεψε στην 1η θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, μετά από 4 χρόνια. Με περιουσία που φτάνει τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια, αφήνει πίσω του τον μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών και αυτοδημιούργητο επίσης, Carlos Slim, η προσωπική περιουσία του οποίου φτάνει τα 72 δισεκατομμύρια δολάρια.

    620x434

    Τι έφερε στην πρώτη θέση και πάλι τον Bill Gates; Η εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία της μετοχής της Microsoft την χρονιά που πέρασε, αν και τα έσοδα του Gates από τις μετοχές του στην εταιρεία που δημιούργησε, αντιστοιχούν μόλις στο ένα τρίτο των εισοδημάτων του. Οι επενδυτές των χρηματιστηρίων το 2013 θεώρησαν την Microsoft ως ένα «καλό» χαρτί και ο Gates είδε το αποτέλεσμα στο πορτοφόλι του, αν και έχει αλλάξει άρδην ο ρόλος του στην εταιρεία.

    Όπως γνωρίζετε ήδη ο Gates δεν είναι πλέον πρόεδρος της εταιρείας, αλλά παραμένει τεχνικός σύμβουλος μόνο για τον νέο CEO Satya Nadella, ενώ σύντομα δεν θα είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Microsoft. Πληροφορίες των οικονομικών κύκλων λένε πως ο έτερος των CEO, ο Steve Ballmer, σύντομα θα ξεπεράσει τον Bill Gates σε αριθμό μετοχών. Άραγε θα τον ξεπεράσει και στη λίστα του Forbes; Δεν το πιστεύουμε. Για το 2013 ο Steve Ballmer βρίσκεται στην 36η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με την προσωπική του περιουσία να αποτιμάται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 19,3 δις δολαρίων. Έχει όμως πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι την πρώτη θέση. Ακόμα και για να ξεπεράσει άλλους «πλούσιους» της τεχνολογίας, όπως ο Larry Ellison της Oracle, οι συνιδρυτές της Google, ο Carl Ikhan ή ο Mark Zuckerberg.

    Κανένας από τους παραπάνω κυρίους όμως δεν πρέπει να σκέφτεται ότι δεν «φτάνει» τον Bill Gates στην πρώτη θέση. Εκτός κι αν, με τόσα λεφτά, η κατάταξή τους στη λίστα του Forbes, είναι το μοναδικό τους πρόβλημα…

    Δείτε την πλήρη λίστα του Forbes, εδώ.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles