22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Κυκλοφορεί το πρώτο λεωφορείο με καύσιμο… ανθρώπινα περιττώματα!

    Στην Αγγλία κυκλοφορεί εδώ και περίπου 3 μέρες ένα λεωφορείο με λουλουδάκια στο μπροστινό μέρος και κάποια σκίτσα ανθρώπων να κάθονται στην τουαλέτα στο πλαϊνό μέρος. Όχι, στην τελευταία περίπτωση δε διαφημίζεται κάποιο προϊόν, αλλά το ίδιο το λεωφορείο, το οποίο μπορεί και κινείται χάρη στα… ανθρώπινα περιττώματα (λεγόμενα στην καθημερινή γλώσσα και ως «κακά») και στα υπολείμματα τροφίμων.

    bio-bus

    Η ονομασία του λεωφορείου είναι Bio-Bus και ως καύσιμο χρησιμοποιεί φυσικό αέριο βιομεθανίου, το οποίο προέρχεται μετά από επεξεργασία ανθρώπινων περιττωμάτων και υπολειμμάτων τροφών. Πρόκειται για ένα βιολογικό λεωφορείο, το οποίο μάλιστα μειώνει τους ρύπους οι οποίοι ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 88% σε σχέση με τα βενζινοκίνητα λεωφορεία.

    Ευτυχώς για τους συνολικά 40 επιβάτες του Bio-Bus, δεν υπάρχουν άσχημες μυρωδιές από το περίεργο καύσιμο του λεωφορείου, καθώς αφαιρούνται μετά από την επεξεργασία τους και αποθηκεύονται στην οροφή του λεωφορείου.

    Τέλος, με ένα γέμισμα το λεωφορείο μπορεί να διανύσει απόσταση 186 μιλίων. Για ένα ντεπόζιτο χρειάζονται τα ετήσια περιττώματα 5 ανθρώπων!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles