21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Bird Kids Tab 1114 hands-on review: Ιδανικός “φίλος” για το παιδί!

    Τα tablets μπήκαν σε πολλά ελληνικά σπίτια, ειδικά τον τελευταίο χρόνο…και μάλιστα αρκετά από αυτά κατέληξαν στα χέρια παιδιών, σαν νέου τύπου παιχνίδια αλλά και χρήσιμα εργαλεία για να εξοικειωθούν με το Internet και την τεχνολογία. Ωστόσο, όλα αυτά κρύβουν κινδύνους, όπως όλοι ξέρουμε, έτσι χρειάζονται ειδικοί τρόποι και εργαλεία ώστε να ελέγχουμε τα παιδιά όταν ασχολούνται με ένα tablet. Το Bird Kids Tab 1114 τα έχει όλα ενσωματωμένα και σας λύνει τα χέρια!

    bird kids tab 1114 (2)

    Τεχνικά Χαρακτηριστικά

    • Οθόνη: 7” TFT LCD (800×480 pixels)
    • Επεξεργαστής: Dual-Core 1,5 GHz)
    • Μνήμη: 512MB RAM, 2GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth, microUSB v2.0-OTG
    • Λειτουργικό: Android 4.4.2
    • Κάμερα: 2 MPixel, εμπρόσθια 0,3 MPixel
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: Εφαρμογές για παιδιά, γονικός έλεγχος
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο USB, φορτιστής, OTG adapter

     

    bird kids tab 1114 (1)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Εξωτερικά το tablet δεν είναι και…έργο τέχνης, αλλά έχει στιβαρή κατασκευή από χοντρό πλαστικό, έτσι δείχνει ότι θα αντέξει στη σκληρή χρήση ενός παιδιού και τις πτώσεις που -μοιραία- θα έχει στο πάτωμα. Πλήκτρα και υποδοχές είναι σωστά τοποθετημένα και γενικά είναι ελαφρύ και εύχρηστο.

    bird kids tab 1114 (3)

    Η συσκευασία περιλαμβάνει ξεχωριστό φορτιστή (με “καρφί” βύσμα), καλώδιο USB αλλά και OTG adapter ώστε να συνδέετε περιφερειακά USB και sticks στο tablet, για επέκταση των δυνατοτήτων του. Ταυτόχρονα, μαζί με το tablet μας εστάλη και ένα screen protector που του ταιριάζει απόλυτα και θα προστατεύσει την οθόνη από γρατζουνιές.

    bird kids tab 1114 (4)

    Λειτουργικότητα και hardware

    Το Kids Tab 1114 απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν τεράστιες απαιτήσεις από ένα tablet και εν προκειμένω καλύπτει άνετα τις ανάγκες τους. Η οθόνη είναι 7άρα, απλή TFT LCD και το μόνο “αγκάθι” είναι η χαμηλή της ανάλυση (800×480), αλλά ας μη ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα low-budget tablet. Από φωτεινότητα είναι επαρκές τo panel, ενώ ο διπύρηνος επεξεργαστής και τα 512MB RAM είναι αρκετά για κάνουν τη χρήση του ομαλή, γρήγορη και άνετη. Ο αποθηκευτικός χώρος επεκτείνεται αλλά το μυστικό του tablet είναι στο software…

    bird kids tab

    Πολλά προεγκατεστημένα παιχνίδια για παιδιά, από απλά όπως τρίλιζα μέχρι πιό σύνθετα και εκπαιδευτικά όπως puzzles, αλλά και εφαρμογές ιδανικές για κάθε “μικρό”! Επίσης, το ειδικό mode κλειδώματος του tablet αποτρέπει την πρόσβαση του παιδιού σε οποιοδήποτε app δε θέλετε, στις ρυθμίσεις και τα αρχεία της συσκευής αλλά και του επιτρέπει την επίσκεψη μόνο σε ορισμένα sites στο Διαδίκτυο, ώστε να επιλέγετε εσείς τι θα δεί και τι όχι. Το σύστημα λειτουργεί εξαιρετικά απλά και όταν δεν το ενεργοποιείτε, τότε το tablet δε διαφέρει σε τίποτα από ένα οποιοδήποτε άλλο Android tablet. Αλλά τα παιδικά apps και ο γονικός έλεγχος δεν “αγοράζονται” τόσο φθηνά και αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο του μοντέλου αυτού.

    bird kids tab 2

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε τα απολύτως βασικά και απαραίτητα, συν το USB OTG support όπως προείπαμε.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Οι κάμερες υπάρχουν για να εξυπηρετούν πολύ βασικές ανάγκες και κυρίως για να εξοικειώνονται τα παιδιά με τη φωτογραφία και, που ξέρετε, μπορεί να φανερώσουν έναν…εκκολαπτόμενο φωτογράφο! Οπίσθια των 2 MPixel και εμπρόσθια VGA για τα απολύτως απαραίτητα.

    bird kids tab 1114 (5)

    Ο ήχος προέρχεται από την έξοδο στην πλάτη του tablet και κρίνεται ικανοποιητικός από πλευράς έντασης και καθαρότητας.

    Όσο για την αυτονομία, αν το παιδί σας ασχολείται συνεχώς με το tablet, ίσως δε βγάλει την ημέρα, αλλά ούτως ή άλλως κάτι τέτοιο δε συστήνεται σε καμία περίπτωση. Πάντως η αυτονομία είναι ικανοποιητική για το μέγεθός του.

    bird kids tab 1114 (6)

    Το Bird Kids Tab 1114 διατίθεται από το birdphone.gr έναντι €70 και μαζί το κατάστημα δίνει μια δωροεπιταγή των €10 για λοιπές αγορές απο το τμήμα παραδοσιακών παιχνιδιών, αλλά και το screen protector που αναφέραμε στην αρχή. Διατίθεται σε 5 διαφορετικά χρώματα, κόκκινο, μαύρο, άσπρο, μπλέ και ροζ. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία συνολικά αν ψάχνετε παιδικό tablet και θα αποδειχθεί ιδανικό δώρο για κάποιον μικρό ή μικρή τώρα στις γιορτές!

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles