21.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Bitcoin-Central: Μία τράπεζα “ψηφιακών” νομισμάτων στη Γαλλία

    Το “εικονικό” νόμισμα Bitcoin κάνει ένα μεγάλο βήμα ως προς την αποδοχή του ως ένας εναλλακτικός τρόπος πραγματοποίησης οικονομικών συναλλαγών και τώρα μπορεί να ακολουθήσει την δημοφιλία του Paypal ή του WorldPay, καθώς γίνεται ένας εγκεκριμένος πάροχος υπηρεσιών πληρωμών βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου.

    Μετά από συμφωνία που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία μεταξύ της εταιρείας Paymium (που αντιπροσωπεύει την υπηρεσία πληρωμών Bitcoin-Central), της επενδυτικής εταιρείας Aqoba και της τράπεζας Credit Mutuel, η υπηρεσία έχει πλέον διεθνή αριθμό αναγνώρισης τράπεζας, κάτι που σημαίνει ότι το δίκτυο είναι σε θέση να στέλνει και να λαμβάνει μεταφορές προς και από άλλες τράπεζες αλλά και, πιθανώς, να εκδώσει χρεωστικές κάρτες για τους χρήστες της. Οι πελάτες της νέας “τράπεζας” θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τα κεφάλαιά τους στην υπηρεσία είτε σε ευρώ είτε σε Bitcoins, αλλά και να μετατρέπουν εύκολα τα κεφάλαιά τους μεταξύ των δύο νομισμάτων.

    Το ψηφιακό νόμισμα bitcoin δημιουργήθηκε το 2009 και έως σήμερα έχει υπολογιστεί ότι έχουν διαπραγματευτεί περί τα 10,5 εκατομμύρια αυτών. Η αξία ενός bitcoin φτάνει σήμερα περίπου στα 10,5 ευρώ με το peak της να έχει φτάσει στα 22 ευρώ τον Ιούνιο του 2011. Αυτό συνεπάγεται ότι η “αυτοκρατορία” των bitcoins αντιπροσωπεύει το 111,15 εκατ. ευρώ της αξίας των συναλλαγών.

    Σε κάθε περίπτωση, κινήσεις σαν την έγκριση της Γαλλίας σε ένα “ψηφιακό” νόμισμα, καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη που αποκτούν πλέον από μία οικονομία που αλλάζει “ψηφιακοί” τρόποι πληρωμών, οι οποίοι, στο παρελθόν, αντιμετωπίζονταν με επιφυλάξεις… Αυτό, βέβαια, δε συνεπάγεται ότι έχουν σταματήσει να υπάρχουν από κάποιους ανησυχίες για την ασφάλεια τέτοιων συστημάτων. Πρόσφατα το (ανταγωνιστικό στο Bitcoin-Central) BitFloor είχε απώλειες χρηματικής αξίας περίπου 200.000 ευρώ μετά από εκτεταμένο hacking στο σύστημά του.

    Πηγή: Guardian

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles