21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    BlackBerry: Επιβεβαιώνει ότι θα σταματήσει την κατασκευή smartphone συσκευών

    Οι λόγοι που οδήγησαν την BlackbBerry στη σημερινή απόφαση είναι λίγο πολύ γνωστοί και έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Η αποτυχία της να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά, όταν η Apple κυκλοφόρησε το δικό της smartphone και άλλαξε τους όρους του «παιχνιδιού», μπορεί να θεωρηθεί ως ένας σημαντικός παράγοντας. Παράλληλα, με την ανακοίνωση των πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων, στα οποία η εταιρεία αναφέρει την απώλεια 375 εκατομμυρίων δολαρίων, πληροφορηθήκαμε ότι πλέον αυτή σταματά κάθε δραστηριότητα που αφορά την κατασκευή συσκευών smartphones.

    blackberry-priv-front-view

    Υπενθυμίζουμε, ότι μόλις πριν από ένα χρόνο περίπου, ο CEO της εταιρείας, John Chen, ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι η Blackberry θα εξέλθει από την αγορά, αν δεν μπορέσει να καταστήσει την δραστηριοποίησή της σε αυτή κερδοφόρα. Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι θα συνεχίσει η διάθεση των smartphones, απλά πλέον δε θα ασχοληθεί με την κατασκευή νέων συσκευών. Αντίθετα, θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο λογισμικό και θα συνεργαστεί με άλλες εταιρείες οι οποίες θα κατασκευάσουν και θα διαθέσουν smartphones στην αγορά.

    Το πρώτο χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της προσπάθειας, αποτελεί το BlackBerry DTEK50, που στην ουσία πρόκειται για ένα rebranded Alcatel smartphone. Παράλληλα ο Chen διαπιστώνει πως το λογισμικό και η επικέντρωση της εταιρείας σε αυτό είναι το μέλλον της Blackberry, με τα έσοδα από αυτό να παρουσιάζουν σημαντική ανοδική πορεία.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles