21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Blackberry Z10: Επιτέλους επίσημο το smartphone που θα σε κάνει να προσέξεις κι εσύ τη RIM (εεε… συγγνώμη την Blackberry)

    H RIM, που από σήμερα λέγεται Blackberry (σ.σ: εχμμμ… καιρός ήταν νομίζουμε) ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο smartphone της, το οποίο ενσωματώνει το νέο της λειτουργικό BlackBerry 10.

    Το Blackberry Z10 –για το οποίο, τόσο καιρό, υπήρξαν άπειρα δημοσιεύματα που μας έκαναν να θέλουμε απεγνωσμένα να… ανακοινωθεί- είναι πλέον γεγονός και μας κερδίζει τόσο με την ασυναγώνιστη εμφάνιση όσο και με τα χαρακτηριστικά του.

    Πρόκειται για το πρώτο full-touch κινητό της εταιρείας, που αλλάζει τη φιλοσοφία της και, μπορούμε να πούμε πως αυτό δε μας χαλάει καθόλου.

    Κυκλοφορεί σε δύο χρωματικές επιλογές (λευκό και μαύρο) που του προσδίδουν εξαιρετική γοητεία, ενώ διαθέτει οθόνη 4,2 ιντσών με pixel density 356ppi και ανάλυση 1280×768 pixels.

    To Blackberry Z10 διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 Plus “χρονισμένο” στο 1.5GHz, 2GB RAM, 16GB αποθηκευτικό χώρο (που μπορεί να επεκταθεί μέσω micro SD) και ακόμη Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0NFC και μπαταρία 1800mAh. Διαθέτει δύο κάμερες (οπίσθια 8MPixels και εμπρόσθια 2MPixels), καθώς και μία σειρά από αισθητήρες (επιταχυνσιόμετρο, μαγνητόμετρο, γυροσκόπιο, και αισθητήρα φωτισμού περιβάλλοντος).

    Η συσκευή υποστηρίζει τα δίκτυα LTE, ενώ από την παρουσίαση της εταιρείας φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Blackberry συνεργάζεται με παρόχους ανά τον κόσμο για τη διάθεσή του. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέφερε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με 110 παρόχους (και στην Ελλάδα), πραγματοποιώντας δοκιμές με τη συσκευή έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Προς το παρόν, ανακοινώθηκε η διαθεσιμότητά του στο Ηνωμένο Βασίλειο (άμεσα), τις Ηνωμένες Πολιτείες (υπολογίζεται ότι θα κυκλοφορήσει το Μάρτιο) αλλά και τον Καναδά (Φεβρουάριο). Ανακοινώθηκαν, μάλιστα, και τιμές με συμβόλαιο γι’ αυτές τις χώρες, με την Blackberry να σημειώνει ότι περαιτέρω τιμές και διαθεσιμότητα θα γνωστοποιούνται κάθε φορά που ένα δίκτυο ανά τον κόσμο πραγματοποιεί το δικό του λανσάρισμα στη συσκευή.

    Πηγές: The Verge, Engadget

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles