18.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Blackview A8 Max Hands-On Review: «Ποιοτικό και οικονομικό»!

    Η Blackview είναι μία κινεζική εταιρεία που ήδη έχει αρχίσει να επεκτείνεται δυναμικά και στην χώρα μας, προτείνοντας λύσεις που ξεχωρίζουν για τις υψηλές δυνατότητες, την άρτια ποιότητα κατασκευής και την budget-friendly προσέγγιση τους. Το θετικό είναι ότι με την εξέλιξη της mobile τεχνολογίας, παρά την οικονομική κρίση που βιώνουμε, μπορούμε πλέον άνετα να αγοράσουμε μία συσκευή με αξιόλογα specs χωρίς φυσικά να χρειάζεται να δαπανήσουμε μία μικρή περιουσία για αυτή. Το Blackview A8 Max που έφτασε πρόσφατα στα χέρια μας, είναι ένα πολύ καλό δείγμα του παραπάνω αξιώματος και στο review που ακολουθεί θα αναλύσουμε τους λόγους που η οικονομικά προσιτή πρόταση της Blackview αξίζει της προσοχής σας…

    blackview-a8-max-2

    Εξωτερικές εντυπώσεις!

    Πιάνοντας το A8 Max στα χέρια μας, η πρώτη αίσθηση που σου αφήνει η συσκευή είναι ότι κρατάς ένα εξαιρετικά στιβαρό και ανθεκτικό smartphone. Τα υψηλής ποιότητας πλαστικά συνδυάζονται με το ενισχυμένο κεραμικό περίβλημα που αγκαλιάζει περιμετρικά το κινητό της Blackview και αμέσως διακρίνεται η πολύ καλή και ποιοτική δουλειά που έχει κάνει η Blackview στον εξωτερικό σχεδιασμό της συσκευής.

    blackview-a8-max-6

    Παρατηρώντας καλύτερα την εξωτερική εμφάνιση της συσκευής και ξεκινώντας από την τοποθέτηση των buttons στο A8 Max, διαπιστώνουμε ότι στην δεξιά πλευρά υπάρχουν τα volume rockers για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, το power/lock button για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση της συσκευής, ενώ η επάνω πλευρά κατοικείται από την microUSB θύρα για τη φόρτιση και για τη μεταφορά δεδομένων, όπως επίσης και το κλασικό audio input jack που μπορεί να δεχθεί ακουστικά / hands-free.

    blackview-a8-max-7

    To Α8 Max διαθέτει αποσπώμενο καπάκι και αφαιρώντας το, μπορούμε να διακρίνουμε την μπαταρία του κινητού, όπως επίσης τις δύο διαθέσιμες SIM slots, αλλά και την υποδοχή για την microSD card. Παράλληλα, στο κάτω τμήμα βρίσκεται και το ηχείο του A8 Max, το οποίο προσφέρει καλές ηχητικές δυνατότητες για την κατηγορία.

    blackview-a8-max-10

    Σε γενικές γραμμές, κρίνοντας συνολικά τον εξωτερικό σχεδιασμό του A8 Max μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία άκρως ποιοτική κατασκευή, η οποία ποντάρει σημαντικά στην ευκολία χρήσης, ενώ μάλιστα δεν γίνεται να μην εκθειάσουμε την εξαιρετική αντοχή της.

    blackview-a8-max-1

    (Chinese) beauty inside!

    Αφήνοντας τον εξωτερικό σχεδιασμό και εστιάζοντας στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του Blackview A8 Max, μπορούμε να διακρίνομε ότι η κινεζική εταιρεία έχει κάνει καλή δουλειά. Ξεκινώντας με την οθόνη των 5.5 ιντσών, εδώ το IPS display που έχει χρησιμοποιηθεί δεν θα σας απογοητεύσει, καθώς με ανάλυση στα 720p (1280×720 pixels) είναι βέβαιο ότι θα σας καλύψει με άνεση στα καθημερινά «basic» tasks σας. Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι η πολύ καλή απόδοση των χρωμάτων, καθώς βγάζει αρκετή «ζωηράδα» και φωτεινότητα που δύσκολα συναντάς σε άλλες οθόνες της κατηγορίας του.

    blackview-a8-max-9

    Στα υπόλοιπα tech specs του, το budget-friendly smartphone της Blackview έρχεται με ένα τετραπύρηνο SoC της MediaTek (6737), το οποίο αποτελεί μία δοκιμασμένη λύση η οποία χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική ενεργειακή της συμπεριφορά. Οι τέσσερις Cortex A53 πυρήνες που διαθέτουν συχνότητα ρολογιού στα 1.3GHz μπορεί να μην γκρεμίσουν τα περισσότερα benchmarking utilities, παρόλα αυτά σε συνδυασμό με τα 2GB μνήμης RAM δεν γίνεται να μην εκθειάσουμε το πόσο ομαλά ρολάρουν τα menus ή την άνεση με την οποία ανοίγουν οι περισσότερες εφαρμογές και πραγματοποιείται το σερφάρισμα στο Internet. Δεν είναι το πιο γρήγορο smartphone στον πλανήτη, αλλά το A8 Max για αυτό που σχεδιάστηκε (δηλαδή να δίνει τη δυνατότητα για άνεση στην  καθημερινή mobile επικοινωνία και ψυχαγωγία σας) διαπιστώσαμε ότι το smartphone της Blackview δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλα πιο γνωστά brands.

    blackview-a8-max-3

    Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ότι η συσκευή «φοράει» το Android Lollipop 6.0 που σημαίνει μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια, ενώ παράλληλα ο αποθηκευτικός χώρος του A8 Max ανέρχεται στα 16GB, ένα ποσό μνήμης που είναι το στάνταρ της εποχής. Για τους χρήστες βέβαια που θέλουν το κάτι παραπάνω και τους αρέσει να γεμίζουν το smartphone τους με εκατοντάδες MP3s, το A8 Max μπορεί να δεχθεί MicroSD cards που φτάνουν μέχρι τα 64GB σε χωρητικότητα, λύνοντας έτσι το πρόβλημα του χώρου μια και καλή.

    blackview-a8-max-4

    Παράλληλα, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της budget-friendly πρότασης από την Blackview είναι η υποστήριξη 4G LTE mobile δικτύων, καθώς με ελάχιστο κόστος μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τις δυνατότητες που σας προσφέρουν οι γρήγορες 4G ταχύτητες. Στα παραπάνω προσθέστε την υποστήριξη GPS, τις δύο αξιόλογες κάμερες (main sensor στα 8MP και selfie cam στα 5MP), αλλά και την μπαταρία με χωρητικότητα στα 3.000mAh, η οποία σύμφωνα με την Blackview χαρίζει περίπου 336 ώρες standby time, 14 ώρες χρόνο ομιλίας, γύρω στις 13 ώρες net surfing και κοντά στις 9 ώρες αναπαραγωγής video ποιότητας HD.

    blackview-a8-max-8

    H γοητεία της οικονομίας!

    Το A8 Max της Blackview είναι μία λύση που απευθύνεται σε όλους εκείνους τους χρήστες που αναζητούν ένα αξιόπιστο smartphone, αλλά παράλληλα δεν είναι διατεθειμένοι να… πεινάσουν για να το αποκτήσουν (η τιμή του στην αγορά παίζει στα 120 με 130 ευρώ). Με αξιόλογα «σύγχρονα» features, υψηλή αντοχή, καλή απόδοση και εξαιρετική αυτονομία, το smartphone Α8 Max μπορεί άνετα να γίνει το επόμενο «everyday» κινητό σας!

    To A8 Max του review μας το προσέφερε το www.blackview.gr

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles