18.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    BMW: Επιβεβαιώνει ότι ετοιμάζει ηλεκτρικές εκδόσεις των X3 και Mini οχημάτων της

    Λίγες ημέρες έχουν περάσει από τότε που η BMW επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει τη διάθεση μιας ηλεκτρικής έκδοσης των X3 και Mini οχημάτων της. Κάτι τέτοιο θα της επιτρέψει να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την γκάμα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διαθέτει στην αγορά και αφετέρου θα την καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστική έναντι των άλλων εταιρειών, σε μια εποχή και σε μια αγορά, όπου ανθούν τα «πράσινα» αυτοκίνητα.

    bmw

    Είναι γεγονός ότι η εταιρεία έχει μια μακρά παράδοση στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Παρουσίασε το i3 το 2013, ενώ ξεκίνησε να δοκιμάζει το Mini E το 2009. Πιο πρόσφατα έχει διαθέσει το BMW i8, αλλά και μια πλειάδα υβριδικών αυτοκινήτων, όπως τα X5 xDrive40e, 225xe, 330e και 740e. Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της BMW αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019 και, σύμφωνα με δηλώσεις του CEO της εταιρείας, θα είναι άκρως ανταγωνιστικά από άποψη τιμής και χαρακτηριστικών.

    Το Reuters αναφέρει ότι ασκείται μεγάλη πίεση στη BMW το τελευταίο διάστημα, καθώς ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η Daimler, η Volkswagen και η Tesla διαπρέπουν στο συγκεκριμένο χώρο της αγοράς. Νωρίτερα αυτό το μήνα, κατά τη διάρκεια του Paris Motor Show, η Volkswagen αποκάλυψε το δικό της concept ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ενώ η Chevrolet από τη μεριά της, λέγεται ότι θα διαθέσει το Chevy Bolt EV πριν από το τέλος του χρόνου. Παράλληλα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων αναμένεται να αντιμετωπίσουν αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς, ενόψει της νέας νομοθεσίας εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα τεθούν σε ισχύ από το 2021.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles