23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    BrewArt. Η αλλιώς η… “Nespresso” της μπύρας!

    Το BrewArt είναι ένα σύστημα ζυθοποιίας που δημιουργήθηκε στην Αυστραλία, με στόχο να βοηθήσει τους αρχάριους να φτιάξουν τη δική τους μπύρα, όπως περίπου η… Nespresso κάνει με τον καφέ.

    4d25c3338b6e33218b700f18ed80a47e

    Είναι ένα project της Coopers Brewery και το “πνευματικό τέκνο” των εργαζομένων της εταιρείας Scott Harris και Paul Burge. Η ιδέα ήρθε πριν από οκτώ χρόνια, καθώς η δημοτικότητα των συσκευών δημιουργίας τροφίμων και ποτών είχε αυξηθεί, ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για τη μπύρα.

    “Υπάρχουν άνθρωποι [στο σπίτι] που φτιάχνουν δικά τους τυριά ή ζαμπόν. Την ίδια ώρα στον κόσμο της μπύρας υπάρχει έκρηξη στην κατασκευή της στο σπίτι” σύμφωνα με τον Harris. Οι δημιουργοί του BrewArt ήθελαν να δημιουργήσουν ένα προϊόν που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν την μπύρα στο σπίτι τους με τον ευκολότερο δυνατό τρόπο.

    “Βλέπαμε ότι οι άνθρωποι πίνουν λιγότερο, αλλά ποιοτικότερα. Κάναμε κάποια έρευνα και σκεφτήκαμε ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τους αρέσει να πίνουν μπίρα, αλλά πιστεύουμε ότι υπάρχουν και άνθρωποι που θα διασκέδαζαν φτιάχνοντας μπύρα” αναφέρει ο Harris.

    Brewart

    Το BrewArt Hardware αποτελείται από δύο μονάδες, μια BeerDroid που παρασκευάζει 10 λίτρα (338 oz) μπύρας, και ένα 5 λίτρων (169 oz) ελεγχόμενης θερμοκρασίας δοχείο μπύρας που ονομάζεται BrewFlo.

    Η BeerDroid διαθέτει Wi-Fi συνδεσιμότητα, επιτρέποντας έτσι να προσαρμοστεί και να παρακολουθηθεί η διαδικασία της ζυθοποιίας από ένα smartphone app, ενώ είστε μακριά από το σπίτι. Σας ενημερώνει όταν η μπύρα είναι έτοιμη να καταναλωθεί ή να εισέλθει στη λειτουργία αποθήκευσης.

    Για εκείνους που είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν, το app BrewArt επιτρέπει επίσης να τροποποιήσετε τη μπύρα σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να την κάνετε λίγο πιο πικρή ή πιο σκούρα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, για παράδειγμα.

    «Αυτό που θέλαμε να είναι διαφορετικό από το σύστημα της Nespresso είναι ότι ναι μεν θέλαμε να δώσουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να πιέζουν απλά ένα κουμπί – αλλά αν θέλουν να παίξουν, μπορούν», σημειώνει ο δημιουργός του συστήματος.

    BeerDroid

    Το BrewArt θα ξεκινήσει να διατίθεται αρχικά στην Αυστραλία από τα μέσα Ιουλίου και θα κοστίζει 799 αυστραλιανά δολάρια για τη συσκευή BeerDroid και 699 για το BrewFlo. Λίγο αργότερα θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ, όπου θα ανταγωνιστεί παρόμοια μηχανήματα ζυθοποιίας, όπως τα iGulu, Brewie καθώς και το Brewbot από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Ο Harris πιστεύει πάντως ότι το BrewArt ξεχωρίζει και χάρη στην εμφάνισή του. Τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι ο George Clooney!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles