20.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Case study: Μία ομάδα εθελοντών και πώς η διαδικτυακή πρωτοβουλία τους χτυπά την αισχροκέρδεια

    Μία από τις κινήσεις που αποδεικνύουν ότι, όταν υπάρχει θέληση, όρεξη και ιδέες, κάποια πράγματα μπορούν να αρχίζουν να αλλάζουν, ακόμη και σ’ αυτό τον τόπο…


    Αναφερόμαστε στην Ομάδα Εθελοντικής Δράσης του Νομού Πιερίας, που αποφάσισε να βάλει τέλος στην αισχροκέρδεια των μεσαζόντων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τις αυξημένες τιμές στα προϊόντα που φτάνουν στο “τραπέζι” μας.

    Τι έκαναν, λοιπόν, οι εθελοντές; Επικοινώνησαν με παραγωγούς στο Νευροκόπι και τους ζήτησαν μία προσφορά για 24 τόνους πατάτες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο και την ιστοσελίδα τους www.otoposmou.gr, προώθησαν τις πατάτες στους καταναλωτές σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές (2,5 ευρώ το δεκάκιλο). Η επιτυχία του project ήταν τέτοια, ώστε οι 24 τόνοι που είχαν προμηθευτεί αγοράστηκαν μέσα σε 10 μόλις ώρες! Η τιμή, εξάλλου, ήταν κατά πολύ χαμηλότερη απ’ αυτή που μπορεί να βρει κάποιος στην αγορά.

    Η κίνησή τους, μάλιστα, φαίνεται ότι θορύβησε σούπερ-μάρκετ στο νομό Πιερίας, το οποίο κατέβασε την τιμή της πατάτας στα 0,34 ευρώ το κιλό (3,4 το δεκάκιλο έναντι 7 που ήταν η προηγούμενη τιμή της.

    Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης του Νομού Πιερίας δηλώνει περήφανα ότι “αυτή είναι μόνο η αρχή” και θα συνεχίσει, προσφέροντας τις επόμενες μέρες μέσα από το www.otoposmou.gr και άλλα προϊόντα όπως ρύζι ή όσπρια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

    Κάτι τέτοιες πρωτοβουλίες μας κάνουν πραγματικά να χαιρόμαστε και να ελπίζουμε. Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή εξάλλου για να αλλάξουν κάποια πράγματα, έτσι δεν είναι;

    Πηγή: Το Βήμα)

    Related Articles

    13 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles