17.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    NVIDIA Tegra X1. Το πρώτο mobile chip με ισχύ 1 Teraflop! (CES 2015)

    H NVIDIA ήταν η πρώτη εταιρεία που πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου πριν λίγες ώρες στο Las Vegas, στο πλαίσιο της CES 2015. Η εντυπωσιακή ανακοίνωσή της αφορούσε το NVIDIA Tegra X1, ένα “mobile super chip”, το πρώτο στην κατηγορία του με υπολογιστική ισχύ 1 TeraFlop, όσο δηλαδή ο ταχύτερος υπερυπολογιστής στον κόσμο το 2000 (σημειώνοντας τα νούμερα, το Xbox One φτάνει τα 1.3 Teraflop και το PS4 τα 1.84).

    NVIDIA Tegra X1

    Το NVIDIA Tegra X1 έχει μία οκταπύρηνη CPU (με τέσσερις Cortex A57 και τέσσερις Cortex A53 πυρήνες) με υποστήριξη 64-bit και 256 πυρήνες GPU, που συνολικά παρέχουν διπλάσια απόδοση από το Tegra K1 του περασμένου έτους.

    Ο CEO της εταιρείας, Jen-Hsun Huang, επέδειξε τις δυνατότητες του Tegra Z1 χρησιμοποιώντας το Unreal Engine 4 Elemental Demo (χωρίς να διευκρινίζεται αν ήταν real time ή recording). Όσοι ήταν στην παρουσίαση είπαν πως η επίδειξη ήταν εντυπωσιακή για ένα mobile chip, ωστόσο το demo δεν έδειχνε τέλεια. Καθώς η ισχύς παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα mobile chip, ο Huang σημείωσε μάλιστα πως μπόρεσε να “τρέξει” το demo χρησιμοποιώντας μόνο 10 Watts ισχύος.

    Tegra X1

    Το NVIDIA Tegra X1 αναμένεται να βρεθεί στην “καρδιά” συσκευών της αγοράς μέσα στο πρώτο μισό του έτους που μόλις ξεκίνησε, επιδιώκοντας να τα βάλει με τον Snapdragon 810 της Qualcomm, ενώ αναμένεται να αξιοποιηθεί και στην αυτοκίνηση σε μία σειρά από εφαρμογές.

    Δείτε εδώ περισσότερα specs από NVIDIA Tegra X1 mobile super chip

    Related Articles

    7 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles