14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Η Κίνα τα βάζει με το Bitcoin

    Αν διαβάσεις μερικά πράγματα για το Bitcoin, μπορείς εύκολα να αντιληφθείς για ποιο λόγο είναι προφανές ότι δεν το συμπαθούν και ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Η Κίνα, ωστόσο, προχωράει ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας σαφές το ότι δεν επιθυμεί την κυκλοφορία του στην αγορά.

    No-Bitcoin-Allowed

    Ρυθμιστικές αρχές στη χώρα απαγορεύουν πλέον στις τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τη χρήση του, προειδοποιώντας ότι το νέο ψηφιακό νόμισμα δεν έχει νομική ισχύ και δε θα πρέπει να κυκλοφορεί στην αγορά, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί για παράνομες δραστηριότητες και κερδοσκοπία. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δε δίστασε να σχολιάσει, μάλιστα, πως “καθώς οι συναλλαγές μέσω Bitcoin μπορούν να γίνουν ανώνυμα και δεν περιορίζονται από την τοποθεσία κάποιου, είναι δύσκολο να παρακολουθηθούν οι ροές κεφαλαίου – ως εκ τούτου διευκολύνεται το ξέπλυμα χρήματος και η χρηματοδότηση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων”.

    Το ψηφιακό νόμισμα Bitcoin -το οποίο, έτσι κι αλλιώς, έχει αντιμετωπίσει από πολλούς τέτοιου είδους κριτικές- είδε τη δημοτικότητά του το τελευταίο διάστημα να αυξάνεται σημαντικά στην Κίνα, μία χώρα που οι έλεγχοι όσον αφορά θέματα που αφορούν χρηματικές συναλλαγές είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Παρά την απαγόρευση, ωστόσο, της χρήσης του από τις τράπεζες, οι πολίτες είναι ακόμη ελεύθεροι να πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω Bitcoin, αποκλειστικά πάντως με δική τους ευθύνη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles