22.3 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Οι κινεζικές αρχές κατεβάζουν τα WireLurker websites!

    To WireLurker όπως σας είχαμε αναφέρει πριν από μερικές μέρες πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα malware που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε desktop και mobile devices της Apple, απειλώντας ουσιαστικά όλες τις συσκευές που τρέχουν λειτουργικό iOS. Μάλιστα, στην περίπτωση των smartphones της Apple, το WireLurker δύναται να απειλήσει ακόμη και συσκευές που δεν έχουν υποστεί jail-brake, υποκλέπτοντας έτσι με χαρακτηριστική ευκολία τα δεδομένα των άτυχων χρηστών!

    Wirelurker_malware_2

    Το WireLurker malware είναι ενεργό για περισσότερους από έξι μήνες, μολύνοντας εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες μέσω του third-party κινεζικού Application Store: Mauyadi (αλλά και άλλων κινεζικών stores), με τους users να πέφτουν στην παγίδα και να κατεβάζουν εκατοντάδες μολυσμένες εφαρμογές, χωρίς φυσικά να έχουν την παραμικρή ιδέα. Το πρόβλημα εμφανίστηκε κυρίως σε περιοχές της Κίνας, για αυτό και η κινεζική κυβέρνηση πριν η κατάσταση χειροτερέψει ακόμη περισσότερο αποφάσισε να δράσει. Έτσι λοιπόν με μία αστραπιαία επιχείρηση οι αστυνομικές αρχές της Κίνας κατέβασαν τα τρία πιο σημαντικά sites, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι hackers για να διαδίδουν το WireLurker malware, ενώ παράλληλα συνέλαβαν τρία άτομα με την κατηγορία της δημιουργίας προγραμματιστικού κώδικα για την απόκτηση παράνομων κερδών.

    Ύστερα από την πετυχημένη επιχείρηση των κινεζικών αρχών, δεν αποκλείεται το WireLurker να αποτελέσει μία θλιβερή ανάμνηση, ωστόσο η Apple οφείλει να παραμείνει σε επαγρύπνηση, καθώς πολλά hacker groups το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν βάλει στο μάτι το λειτουργικό iOS και όλες τις συσκευές της Apple.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles