19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Κίνα εναντίον Microsoft! Η κόντρα συνεχίζεται…

    Το σίριαλ της αντιπαράθεσης ανάμεσα στη κυβέρνηση της Κίνας και την Microsoft καλά κρατεί, καθώς μετά την απαγόρευση των Windows 8 στα κυβερνητικά PC, η κυβέρνηση του Πεκίνου κινήθηκε ξανά απειλητικά εναντίον της αμερικανικής εταιρείας. Αυτή τη φορά, η κυβέρνηση της Κίνας πραγματοποίησε μία σειρά από αιφνιδιαστικούς “έλεγχους” και στις τέσσερις εγκαταστάσεις της Microsoft που βρίσκονται στις πόλεις: Πεκίνο, Σαγκάη, Γκουανγκζού και Τσενγκτού.   Microsoft vs China

    Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Κίνας και ένας εκ των υπευθύνων της Microsoft τόνισε ότι τα προσωπικό της εταιρείας συνεργάστηκε άψογα με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι λόγοι που η κυβέρνηση της Κίνας προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια, ωστόσο δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι η έρευνα να διατάχθηκε  για λόγους κρατικής ασφάλειας. Η συγκεκριμένη κίνηση δεν θα πρέπει να μας προξενεί εντύπωση, καθώς έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της κινεζικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τα Windows 8 σε όλα τα κυβερνητικά PC, εξαιτίας κάποιων υπονοιών ότι το λειτουργικό της Microsoft μπορεί να κατασκοπεύει τους κινέζους πολίτες, συγκεντρώνοντας παράλληλα δεδομένα που μπορεί να βλάψουν την εθνική ασφάλεια.

    Πρόσφατα, η κυβέρνηση της Κίνας δεν έστρεψε τα βέλη της μόνο εναντίον της Microsoft, αλλά και εναντίον της Quallcomm, η οποία κατηγορήθηκε για μονοπώλιο. Και αυτή η κίνηση μοιάζει να μην έχει λογική από τη στιγμή που τα περισσότερα παραγωγικά εργοστάσια της Quallcomm βρίσκονται σε κινεζικό έδαφος. Από ότι υποψιαζόμαστε το σίριαλ ανάμεσα στην Microsoft και στην κυβέρνηση της Κίνας θα έχει ακόμη πολλές συνέχειες!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles