16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    H κινέζικη Baidu προκαλεί την Google με τα δικά της (διαφορετικά) self-driving cars!

    Κάποιοι χαρακτηρίζουν την Baidu ως την Google της Κίνας, αλλά η αλήθεια είναι πως… δεν είναι ακριβώς αυτό. Όπως και να έχει, τώρα φαίνεται πως προτίθεται να… ανταγωνιστεί τον αμερικανικό κολοσσό και στο κομμάτι των self-driving cars, όπου ήδη αναπτύσσει τη δική της, διαφορετική πρόταση.

    baidu-self-driving-cars

    Ο Kai Yu, στέλεχος της κινεζικής εταιρείας, μιλάει για το “έξυπνο” αυτοκίνητο και το όραμά τους σχετικά με αυτό, σημειώνοντας πως χρειάζεται να είναι περισσότερο κοντά σε ένα… άλογο παρά σε ένα ρομπότ. “Ένα αυτοκίνητο δε χρειάζεται να αντικαθιστά εξολοκλήρου τον οδηγό του, αλλά να του δίνει ελευθερία” σημειώνει ο Yu σε συνέντευξή του στο The Next Web. “Η ελευθερία αυτή συνεπάγεται ότι το αυτοκίνητο θα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να μπορεί να λειτουργεί και μόνο του, όπως ένα άλογο, και να λαμβάνει αποφάσεις κάτω από διαφορετικές οδικές συνθήκες”.

    Μία διαφορετική προσέγγιση, απ’ ό,τι φαίνεται, της Baidu από αυτή της Google, η οποία ήδη μας έχει παρουσιάσει τη δική της πρόταση, που αφορά αυτοκίνητα χωρίς τιμόνι και πεντάλ. Το “έξυπνο” αυτοκίνητο της Baidu θα μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να “οδηγεί” μόνο του, ωστόσο, όταν απαιτείται, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να ανακτά τον έλεγχο σε αυτό.

    Η κινεζική εταιρεία έχει ως πρωταρχικό στόχο για τα “εν μέρει self driving” αυτοκίνητά της την ασφάλεια, προσπαθώντας να τη βελτιώσει σε μία δύσκολη χώρα όπως η Κίνα, με τρομερή κυκλοφοριακή συμφόρηση στις μεγάλες πόλεις αλλά και “απρόσεκτους” πεζούς στους δρόμους.

    Ωστόσο, φαίνεται πως οι Κινέζοι θα αργήσουν ακόμη να μας δείξουν κάποιο prototype από το δικό τους “έξυπνο” αυτοκίνητο, καθώς κάτι τέτοιο αναμένεται να είναι ίσως έτοιμο κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles