18.2 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Κονσόλα με cartridges εν έτει 2016; Με την Coleco Chameleon γίνεται!

    Η Coleco ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με τον χώρο του gaming, κυκλοφορώντας το 1982 την ColecoVision, μία κονσόλα η οποία μαζί με το Atari ήταν τα δύο συστήματα που κυριάρχησαν στα πρώτα χρόνια του gaming.  H ColecoVision “έζησε” μέχρι το 1985 και από τότε η Coleco δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα video games (προτιμώντας τα πιο παραδοσιακά παιχνίδια), ωστόσο σήμερα 30 χρόνια μετά η κλασική εταιρεία ετοιμάζεται για ένα δυναμικό comeback!  Η «επιστροφή» αυτή θα ονομάζεται Coleco Chameleon και αναμένεται να αποτελέσει μία retro παιχνιδομηχανή, η οποία θα μπορεί να τρέχει games στα 8,16 και 32-bit, τα οποία θα έρχονται σε μορφή… Cartridge!

    coleco-chameleon

    Πίσω από το εν λόγω εγχείρημα βρίσκεται το team που επιχείρησε πριν από μερικούς μήνες να δώσει πνοή στο όραμα της κονσόλας Retro VGS, μία προσπάθεια η οποία τελικά δεν τελεσφόρησε, καθώς απέτυχε να πιάσει τους στόχους που είχε θέσει στο Indiegogo. Παρόλα αυτά, οι εμπνευστές της συγκεκριμένης προσπάθειας δεν εγκατέλειψαν και έτσι σε συνεργασία με την Coleco Holdings επιχειρούν να ολοκληρώσουν το project τους (με ελαφρώς διαφορετική μορφή βέβαια). Η Coleco Chameleon αναμένεται να ταξιδέψει τους gamers σε μία πιο απλή εποχή, όπου δεν υπήρχαν digital downloads και βασανιστικά updates πολλών gigabytes και το μόνο που ενδιέφερε τους gamers ήταν να εισάγουν το cartridge και να λιώσουν δίχως… αύριο. Η κονσόλα Coleco Chameleon αναμένεται να γίνει διαθέσιμη προς αγορά μέσα στο 2016 και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο Toy Fair της Νέας Υόρκης.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles