24.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    ConnectMe TS-707GR, TS-722GR και TS-7D19EU Review. Connect…Me τώρα!

    Η οικογένεια των tablets ConnectMe της εταιρείας Forthnet, εμπλουτίζεται, και πώς να μην… πληθαίνει αφού γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στην χώρα μας, επειδή συνδυάζουν καλό εξοπλισμό και αξιοπρεπείς επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλό κόστος.

    ConnectMe TS-707GR

    Το TS-707GR είναι το πιο προσιτό tablet της σειράς και απευθύνεται σε χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από μία συσκευή του είδους, ενώ παράλληλα επιθυμούν υψηλή φορητότητα με χαμηλό αντίτιμο (€89,9).

    ConnectMe TS-707GR (2)

    Η συσκευασία του ConnectMe TS-707GR είναι αρκετά λιτή και περιλαμβάνει ένα φορτιστή και ένα καλώδιο φόρτισης USB, το εγχειρίδιο χρήσης, ένα microUSB καλώδιο καθώς και ένα καλώδιο USB για την σύνδεση συσκευών όπως USB flash drives ή USB dongles κ.α.

    ConnectMe TS-707GR (1) ConnectMe TS-707GR (3)

     

    Τα υλικά κατασκευής και το φινίρισμα δεν ξεπερνούν τον μέσο όρο, ωστόσο είναι καλύτερα από αυτά που προσφέρει ο υπόλοιπος Κινέζικος ανταγωνισμός, στο ίδιο επίπεδο τιμής. Η οθόνη του, με διαγώνιο 7 ίντσες υποστηρίζει ανάλυση 800×480 pixels, που δυστυχώς δεν είναι και ότι καλύτερο όσο αφορά στην ευκρίνεια. Επίσης, πάσχει στον τομέα της φωτεινότητας ενώ αντιμετωπίσαμε διάφορα θέματα που αφορούσαν στις γωνίες θέασης και στις αντανακλάσεις.

    ConnectMe TS-707GR (6) ConnectMe TS-707GR (7)

    Αν κρατάτε το TS-707GR απέναντι από το πρόσωπο σας δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα πάντως. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι στην κορυφή της οθόνης και στο κέντρο, υπάρχει κάμερα για video chat ανάλυσης VGA, που όμως είναι αρκετά αργή και χαμηλής ανάλυσης.

    ConnectMe TS-707GR (5)

    Ο μονοπύρηνος επεξεργαστής με συχνότητα 1,2GHz πασχίζει να τα βγάλει πέρα σε αρκετές περιπτώσεις, και το μέγεθος της μνήμης, μόλις 512MB δεν τον βοηθάει ιδιαίτερα στο έργο του. Όσο αφορά στον αποθηκευτικό χώρο, έχετε στην διάθεση σας λίγο παραπάνω από 2GB από τα συνολικά 4GB που προσφέρει. Το λειτουργικό σύστημα Android v4.0.4 απαιτεί και αυτό τον χώρο του. Ευτυχώς, προσφέρεται πρόσβαση στο Google Play store, και έτσι δεν θα έχετε πρόβλημα να κατεβάσετε εφαρμογές. Όσο αφορά στον εξοπλισμό του ενσωματώνει WiFi, όχι όμως Bluetooth ή δέκτη GPS, χαρακτηριστικά που αναμφισβήτητα θα μπορούσε να περιλαμβάνει χωρίς ιδιαίτερα αύξηση στην τιμή του πιστεύουμε (€89,9). Είναι πάντως συμβατό με USB flash drives και δέχεται MicroSD κάρτες μνήμης.

    ConnectMe TS-707GR (8)

    Συμπερασματικά, το ConnectMe TS-707GR είναι ένα entry-level μοντέλο, ιδανικό για χρήστες χωρίς καμία εμπειρία ή για παιδιά. Δεν κοστίζει πολλά χρήματα, ωστόσο αυτό από την άλλη αντικατροπτίζει το επίπεδο της ποιότητας κατασκευής και του εξοπλισμού του αλλά και των δυνατοτήτων του. Αναπαράγει ταινίες υψηλής ανάλυσης – λογικά διαθέτει κάποιο dedicated chip για αυτή τη δουλειά – ωστόσο αντιμετωπίσαμε προβλήματα με τα video στο YouTube, μάλλον από προβληματική υποστήριξη.

    ConnectMe TS-707GR (4)

    Το συγκεκριμένο tablet, δεν είναι για «πολλά» και απευθύνεται σε συγκεκριμένους τύπους χρηστών. Αν είστε ένας από αυτούς ή θέλετε να αγοράσετε ένα φθηνό tablet για το παιδί σας, τολμήστε αλλιώς, σκεφτείτε το καλά…

    ConnectMe TS-722GR

    Με το συγκεκριμένο tablet, η εμπειρία “ConnectMe” αποκτάει επιτέλους… νόημα, και για πιο έμπειρους χρήστες. Και αυτό, είναι ένα tablet με κινέζικη προσέλευση, όπως όλων άλλωστε, ωστόσο το επίπεδο του εξοπλισμού και οι δυνατότητες σε σχέση με το μικρό αδερφάκι του, είναι μεγαλύτερες. Μεγαλύτερη βεβαίως είναι και η τιμή του – στα €144,9 – ωστόσο , με εξαίρεση την απουσία GPS, που είναι αδικαιολόγητη, την βρήκαμε αρκετά καλή για το επίπεδο εξοπλισμού.

    ConnectMe TS-19DEU (1)

    Η ποιότητα κατασκευής και τα υλικά, και σε αυτή την περίπτωση είναι μέτρια (μέτριας αίσθησης πλαστικά, μέτριας αίσθησης πλήκτρα κ.α) ωστόσο το συγκεκριμένο 7ιντσο έχει πολλά περισσότερα να πει από το μοντέλο TS-707GR. Η οθόνη του, τεχνολογίας IPS δεν θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς, ωστόσο η ανάλυση της στα 1024×600 pixels προσφέρει ανώτερη ευκρίνεια σε σχέση με το “entry-level” μοντέλο της οικογένειας και είναι πιο φωτεινή. Όχι, ότι ικανοποιεί πλήρως στον τομέα της φωτεινότητας -οι γωνίες θέασης είναι ελαφρώς καλύτερες, όπως και οι αντανακλάσεις- ωστόσο την προτιμούμε αναμφισβήτητα σε σχέση με εκείνη που διέθετε το TS-707GR.

    ConnectMe TS-19DEU (4)

    Στο εσωτερικό του, υπάρχει ένας dual-core επεξεργαστής Rockchip με συχνότητα λειτουργίας 1,6GHz με αξιόλογες επιδόσεις σε όλους τους τομείς, και ο οποίος συνοδεύεται από Mali-500MP GPU καθώς και από 1GB RAM. Μας άρεσε πολύ η γενικότερη απόδοση του tablet, τόσο κατά την πλοήγηση στο Internet, όσο και κατά την αναπαραγωγή video Full HD ή παιχνιδιών, πάντα σε σχέση με το κόστος του.

    ConnectMe TS-19DEU (6)

    Όσο αφορά στον υπόλοιπο εξοπλισμό διαθέτει δύο κάμερες, μία οπίσθια 2.0MPixels και μία εμπρόσθια VGA με την απόδοση τους, με τυπική απόδοση για το είδος των αισθητήρων που ενσωματώνουν. Και αυτό το tablet, υποστηρίζει USB host και έτσι μπορείτε να συνδέσετε USB flash drives και dongles σχεδόν κάθε είδους (3G sticks κ.α.). Διαθέτει WiFi, Bluetooth ενώ δεν απουσιάζει υποδοχή micro-HDMI v1.4 για να το συνδέσετε σε μεγαλύτερη οθόνη ή στην τηλεόραση σας. Δυστυχώς, όπως αναφέραμε και πιο πάνω δεν διαθέτει GPS, κάτι που βεβαίως είναι απογοητευτικό., ειδικά για όσους χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν υπηρεσίες τοποθεσίας ή χρειάζονται αυτό το χαρακτηριστικό για πλοήγηση. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 3200mAh και επαρκεί για περίπου 5 ώρες συνεχόμενης πλοήγησης στο Internet ή 4 ώρες αναπαραγωγής video.

    ConnectMe TS-19DEU (8)

    Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 8GB ωστόσο στον χρήστη απομένουν περίπου 6GB για τις ανάγκες του. Φυσικά, υπάρχει δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου έως και κατά 16GB μέσω microSD κάρτας μνήμης.

    ConnectMe TS-19DEU (9)

    Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android v4.1.1 και φυσικά παρέχεται δυνατότητα πρόσβασης στο Google Play store. Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε για το πρόγραμμα της Nova, μέσω του NovaGuide. Πρόκειται συνολικά για μία αξιόλογη πρόταση, που τα βγάζει σχετικά άνετα πέρα με τις σημερινές απαιτητικές εφαρμογές (video Full HD, 3D gaming κ.ά) ωστόσο η απουσία GPS ίσως για κάποιους να είναι… πολύ.

    ConnectMe TS-7D19EU

    Το κορυφαίο μοντέλο της νέας οικογένειας ConnectMe είναι αναμφισβήτητα το TS-7D19EU. Είναι το πληρέστερο σε χαρακτηριστικά αν και δεν είναι το πιο… γρήγορο. Αυτό που το καθιστά ξεχωριστό σε σχέση με τις άλλες δύο συσκευές της σειράς, είναι ότι διαθέτει GPS και επιπλέον ψηφιακό δέκτη DVB-T. Σε σχέση με το TS-722GR υπολείπεται σε επιδόσεις ενώ και η οθόνη του, τεχνολογίας TFT, μας άρεσε λιγότερο σε σχέση με αυτή του “μεσαίου” μοντέλου της εταιρείας.

    ConnectMe TS-722GR (2)

    Η οθόνη και αυτή έχει διαγώνιο 7 ιντσών, ωστόσο υποστηρίζει χαμηλότερη ανάλυση, 800×480 pixels, ενώ δεν διαθέτει τόσο καλές γωνίες θέασης και δεν είναι τόσο φωτεινή όσο εκείνη που διαθέτει το TS-722GR. Υποστηρίζεται και σε αυτή την περίπτωση λειτουργία USB host, και έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αναγνωρίσει απροβλημάτιστα οποιοδήποτε USB flash drive ή USB dongle όπως USB 3G sticks κ.α.

    ConnectMe TS-722GR (3)

    Ο επεξεργαστής είναι μονού πυρήνα (Cortex-A5), με συχνότητα λειτουργίας 1GHz, και ευτυχώς που συνοδεύεται από 1GB RAM αφού, λόγω του Android v4.0.4 – που δεν βρίσκουμε το χαρακτηριστικό project butter – η πλοήγηση, αν ήταν λιγότερη, θα ήταν προβληματική. Παρατηρούμε lag όπως είναι φυσιολογικό, ωστόσο η συμπεριφορά του tablet δεν… παίζει με την ανεκτικότητα μας και ευτυχώς.

    ConnectMe TS-722GR (7)

    Ο αποθηκευτικός χώρος έχει μέγεθος 8GB, από τα οποία 7GB περίπου βρίσκονται στην διάθεση του χρήστη και για την αποθήκευση φωτογραφιών και video. Διαθέτει άλλωστε μία οπίσθια κάμερα, με αισθητήρα 2.0MPixel (δυνατότητα σύλληψης video VGA) και μία εμπρόσθια για video chat ανάλυσης 0,3 MPixel. Σημειώστε, ότι ο αποθηκευτικός χώρος επεκτείνεται με την χρήση κάρτας μνήμης microSD έως και κατά 16GB. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι το UI είναι εξελληνισμένο και στις τρεις συσκευές και πως προσφέρεται ελληνικό πληκτρολόγιο.

    ConnectMe TS-722GR (4)

    Η λειτουργία του DVB-T ψηφιακού δέκτη είναι απροβλημάτιστη –αν και το λογισμικό είναι ιδιαίτερα απλό και λιτό- και για την λειτουργία του, θα πρέπει να προεκτείνετε την χωνευτή κεραία. Σας επιτρέπετε να τραβήξετε screenshot από το πρόγραμμα που παρακολουθείτε ή ακόμα και να καταγράψετε video. Μάλιστα, μπορείτε να δείτε το σχετικό video ή άλλα, σε μεγαλύτερη οθόνη ή ακόμα και στην τηλεόραση σας μέσω της εξόδου HDMI που παρέχεται.

    Ένας τομέας που το διαφοροποιεί επίσης από τα άλλα δύο της οικογένειας, είναι ότι υποστηρίζει GPS και με καλά επίπεδα λήψης, ενώ «κλειδώνει» αρκετά γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή πλοήγησης, ωστόσο με €32,5 μπορείτε να αγοράσετε την εφαρμογή που συνιστά η Forthnet και είναι η Ginius Driver Don’t Panic. Με την συγκεκριμένη εφαρμογή, μπορείτε να περιμένετε δωρεάν αναβαθμίσεις ανά τρεις μήνες περίπου.

    ConnectMe TS-722GR (5)

    Η μπαταρία του, έχει χωρητικότητα 3000mAh, και έτσι μπορείτε να περιμένετε εφάμιλλη αυτονομία με το TS-722GR (5 ώρες+ πλοήγησης στο Internet). Η εμπειρία χρήσης, αν και διαθέτει είπαμε τα πλεονεκτήματα του GPS και του DVB-T, είναι παραπλήσια, αν και όχι το ίδιο καλή με εκείνη που προσφέρει το TS-722GR. Είναι σχετικά άνετο στο Internet, δεν έχει πρόβλημα να παίξει παιχνίδια – αν και σε σχέση με το TS-722GR δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά – και να αναπαράγει video Full HD.

    ConnectMe TS-722GR (6)

    Συμπερασματικά, αν χαρακτηριστικά όπως το GPS και το DVB-T είναι απαραίτητα για εσάς, τότε η επιλογή του TS-7D19EU είναι μονόδρομος. Το μόνο που απαιτείται είναι να καταβάλετε €169,9 για την αγορά του. Αν ωστόσο, η άνεση και η ταχύτητα παίζουν τον μεγαλύτερο ρόλο, τότε προτιμήστε το TS-722GR που θα σας προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης σε αυτούς τους τομείς. Όπως και να έχει, υπάρχει ένα ConnectMe και για εσάς!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles