19.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Coolpad Torino hands-on review: Το καλύτερο value for money της αγοράς!

    H Coolpad έχει κάνει τρομερά δυναμικό ξεκίνημα στην ελληνική αγορά και με τα Coolpad Torino και Coolpad Max (review σύντομα) ολοκληρώνει τη γκάμα της, στοχεύοντας από τους low-budget χρήστες μέχρι και τους απαιτητικούς που ψάχνουν ένα smartphone με πολλές δυνατότητες και ικανό hardware. Το Torino είναι ο “μεγάλος” αδελφός του Torino S και ήρθε για να μας αποδείξει πως η Coolpad ξέρει να φτιάχνει και high-end συσκευές…. Ας το δούμε!

    Τεχνικά χαρακτηριστικά Coolpad Torino

    • Διαστάσεις: 154 x 76.5 x 8.7 mm
    • Βάρος: 163 γρ.
    • Οθόνη: 5,5″ IPS (1280×720 pixels)
    • Επεξεργαστής: 8-core Snapgragon 415 (1,36 GHz)
    • Μνήμη: 3GB RAM, 16GB αποθηκευτικού χώρου, microSD έως 32GB
    • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G (Cat. 4 150Mbps), Wi-Fi 802.11 b/g/n-hotspot-Direct-DLNA, Bluetooth v4.0, GPS-AGPS-GLONASS, FM Radio
    • Λειτουργικό: Android 5.1.1, CoolUI 8.0
    • Κάμερα: 13 MPixel f/2.2, LED flash, 1080p@30fps, HDR, εμπρόσθια 5 MPixel, 1080p video, f/2.2, panorama, GIF, re-focus
    • Μπαταρία: 2.500mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: 2 x nano-SIM, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο microUSB, φορτιστής (2A), ακουστικά

     

    coolpad torino (6)

    Η πρώτη εντύπωση έχει να κάνει πάντα με την κατασκευή και το Torino ξεχωρίζει με τη δική του. Συνδυασμός μετάλλου και κρυστάλλου, κυρτές πλευρές, λευκό με χρυσό, unibody κατασκευή με υψηλή ποιότητα υλικών αλλά ταυτόχρονα χωρίς να γλιστράει από το χέρι πολύ εύκολα. Αλλά για σιγουριά, υπάρχει και η ημι-διάφανη θήκη σιλικόνης που συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία. Στο κουτί θα βρείτε επίσης φορτιστή 2A, ακουστικά ψείρες καλής ποιότητας και φυσικά το microUSB καλώδιο. Το γυαλί καλύπτει όλη την πρόσοψη, άρα και τα πλήκτρα αφής που είναι κάτω από την οθόνη. Τέλος, και τα πλήκτρα έντασης και power/lock είναι μεταλλικά, αποδεικνύοντας την προσοχή που έχει δωθεί στην ποιότητα.

    coolpad torino (12) coolpad torino (10) coolpad torino (9) coolpad torino (8)

    Η 5,5άρα οθόνη είναι πλέον ιδανικό μέγεθος για πολλούς, αφού αρκεί για άνετη θέαση video και gaming αλλά διατηρώντας τη δυνατότητα χρήσης με το ένα χέρι. Η οθόνη έχει πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας και ευκρίνεια υπό ήλιο, ενώ είναι γρήγορη σε απόκριση και αίσθηση. Το Coolpad Torino τρέχει Android 5.1 αλλά με το CoolUI, το interface που έχουν οι συσκευές της εταιρείας και έχει όμορφα εικονίδια, χρηστικά quick toggles αλλά και εύπεπτο μενού στο οποίο δε “χάνεσαι”. Προεγκατεστημένες υπάρχουν εφαρμογές για επιλογή μεταξύ μιας μεγάλης ποικιλίας wallpapers αλλά και themes, όπως και ένα cleaning app αλλά και ο “Cool Manager” που κάνει έξυπνη διαχείριση χώρου, μπαταρίας και φραγή κλήσεων και SMS.

    coolpad torino (4) coolpad torino (5)

    Το mid-range Snapdragon 415 είναι οκταπύρηνο και σε συνδυασμό με τα 3GB RAM, εξασφαλίζει τη γρήγορη λειτουργία σε κάθε περίπτωση. Τα 16GB χώρου δεν είναι πολλά, αλλά με microSD μπορείτε να τα αυξήσετε κατά 32GB ακόμα. Ωστόσο, θα χάσετε το slot για τη 2η nano-SIM. Το Torino έχει αρκετές δυνατότητες συνδεσιμότητας, αλλά ομολογούμε πως μας έλειψε λίγο το NFC που απουσιάζει.

    Αξίζει να σταθούμε σε δύο χαρακτηριστικά του Coolpad Torino που υπάρχουν και σε πολλά ακόμη μοντέλα της εταιρείας. Το ένα είναι το Private Space. Δε το βλέπουμε σε smartphones συχνά, σίγουρα όχι όσο συχνά θα θέλαμε και είναι κρίμα γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικό feature. Ουσιαστικά δημιουργεί ένα δεύτερο “smartphone” μέσα στο smartphone σας, το οποίο έχει δικά του apps, δική του εμφάνιση, δικές του ρυθμίσεις, δικούς του φακέλους, δικό του περιεχόμενο. Και φυσικά προστατεύεται από κωδικό/δακτυλικό αποτύπωμα, ώστε κανείς άλλος να μην έχει πρόσβαση σε αυτό. Αν, λοιπόν, άλλοι χρησιμοποιούν το δικό σας smartphone, που και που, με το Private Space θα είστε ήσυχοι για τα δεδομένα σας.

    coolpad torino screenshot (2) coolpad torino screenshot (1)

    Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος. Η Coolpad έχει βαλθεί να τον τοποθετήσει σε όλα τα μοντέλα της, ακόμη και στα πιό φθηνά και είναι σε καλό δρόμο για να το καταφέρει. Το καλό δεν είναι πως υπάρχει απλά, αλλά και το ότι είναι γρήγορος και θα σας λύσει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις. Σε γενικές γραμμές, όποιος έχει συμβιώσει καιρό με smartphone που έχει fingerprint scanner, δε γυρνάει εύκολα σε άλλο μοντέλο που δεν έχει.

    coolpad torino (1) coolpad torino (7)

    Πάμε στις κάμερες. Οπίσθια 13 MPixels, εμπρόσθια 5MPixels, και οι δύο κάνουν λήψη 1080p video στα 30 FPS, και οι δύο έχουν HDR, και οι δύο μπορούν να εφαρμόσουν “ωραιοποίηση” στα πρόσωπα που φωτογραφίζονται ενώ και με τις δύο μπορείτε να δημιουργήσετε animated GIFs για τα social media σας! Η οπίσθια έχει και “Pro” mode για τους προχωρημένους ενώ μπορείτε επίσης να κάνετε re-focus λήψεις και το single-LED flash είναι επαρκές για σκοτεινές λήψεις.

    Όσο για την μπαταρία, με χωρητικότητα 2.500mAh προσφέρει 4-5 ώρες διαρκούς χρήσης, αν ήταν στα 2.800mAh θα ήταν ιδανική αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε και όλα! Ο ήχος, τέλος, εξέρχεται από το κέντρο, στο κάτω μέρος της πλάτης της συσκευής και μας ικανοποίησε από πλευράς έντασης και ποιότητας.

    coolpad torino (3)

    Το Coolpad Torino στην τιμή των 199 ευρώ που διατίθεται στην Ελλάδα, είναι ένα από τα καλύτερα value for money αυτή τη στιγμή, ίσως το καλύτερο, σε αυτή τη νευραλγική κατηγορία συσκευών. Ελάχιστα αδύναμα σημεία, πολλά δυνατά και εξαιρετική εμφάνιση, θα πρέπει να είναι στη λίστα των υποψηφίων σας.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles