16.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    Copenhagen Wheel: Ο τροχός που κινεί το ποδήλατο για εσάς!

    Το ποδήλατο, εκτός από μέσο μεταφοράς ανάγκης στο οποίο έχει καταστεί εν μεσω κρίσης, αποτελεί και τρόπο ζωής για πολλούς ανθρώπους, οι οποίο το χρησιμοποιούν σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση για άθληση και εκτόνωση. Ωστόσο, γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά το πόσο κουραστικές είναι κάποιες διαδρομές για τον ποδηλάτη, εντός και εκτός πόλης, όσο μεγάλη αντοχή και να έχει.

    Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα κάθε άλλο παρά «επίπεδη», οπότε απολαμβάνουμε τις κατηφόρες αλλά…ιδρώνουμε και σε άλλες τόσες ανηφόρες. Η δημιουργία της Superpedestrian, το “Copenhagen Wheel”, φτιάχτηκε ακριβώς για τέτοιες περιπτώσεις, στις οποίες ο χρήστης θέλει μια μικρή βοήθεια για να κινηθεί ταχύτερα και πιό άνετα. Ο τροχός πωλείται ως είναι, έχει διάμετρο 26 ιντσών και μπορεί να τοποθετηθεί σε πολλά μοντέλα ποδηλάτων, με τη διαδικασία εγκατάστασης να είναι απλή και να μη διαφέρει σε τίποτα από αυτά που έχουμε συνηθίσει.

    Copenhagen-Wheel-1

    Η καινοτομία του τροχού αυτού έγκειται στο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας που διαθέτει, το οποίο λειτουργεί κατά το φρενάρισμα και στις κατωφέρειες, με σκοπό να επαναδιαθέσει αυτή την ενέργεια στον ποδηλάτη, όταν τη χρειαστεί σε κάποια ανηφόρα ή για να αναπτύξει ταχύτητα στην ευθεία. Διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 250 Watts και μια μπαταρία Λιθίου 48 Volts, ενώ ζυγίζει συνολικά 5,9 κιλά. Αρκετά βαρύς για τροχός, αλλά προσφέρει σημαντική βοήθεια στον ποδηλάτη. Το έξυπνο σύστημα ενεργοποίησης ελέγχει διαρκώς την προσπάθεια που καταβάλλει ο χρήστης και όταν κρίνει πως δυσκολεύεται ή χρειάζεται βοήθεια για να φθάσει πιό γρήγορα την επιθυμητή ταχύτητα, επεμβαίνει, βάζοντας σε λειτουργία τον ηλεκτροκινητήρα που περιστρέφει τον τροχό. Χάρη σε αυτόν, θα μπορείτε να αναπτύξετε ταχύτητες έως και 25 Km/h, ενώ η αυτονομία του αγγίζει τα 51 Km.

    Χρειάζεται 4 ώρες για επαναφόρτιση της μπαταρίας του μέσω του δικτύου ρεύματος, ενώ άξια αναφοράς είναι η δυνατότητα σύνδεσής του μέσω Bluetooth με iOS και Android smartphones. Φυσικά υπάρχει και το αντίστοιχο app, το οποίο σας επιτρέπει να ορίσετε το πόσο και το πότε θα μπαίνει σε λειτουργία ο κινητήρας, αλλά υποστηρίζει και επιπλέον λειτουργίες όπως fitness tracking κ.λπ.

    Σας άρεσε, ε; Αν το θέλετε τόσο πολύ, ετοιμάστε τα 699 δολλάρια που απαιτούνται για την αγορά του και παραγγείλτε το. Αν, βέβαια, θεωρείτε το ποσό μεγάλο, συνεχίστε την προπόνηση…Περισσότερες πληροφορίες για το Copenhagen Wheel θα βρείτε εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles