20 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Η Cortana “ρεζιλεύει” τη Siri σε σποτ της Microsoft (video)!

    H Cortana είναι ως γνωστόν η απάντηση της Microsoft στη Siri της Apple, με την εταιρεία που ίδρυσε ο Bill Gates να διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι η δική της εικονική βοηθός είναι πολύ καλύτερη από την μεγάλη αντίπαλο της. Αυτό είναι και το κεντρικό concept του νέου διαφημιστικού σποτ της Microsoft, στο οποίο η Cortana αντιμετωπίζει με χαρακτηριστική ευκολία την Siri, η οποία δείχνει σα να… μην καταλαβαίνει!

    cortana_

    Στο διαφημιστικό σποτ “συμμετέχουν” ένα iPhone 5S και ένα (κατά πολύ υποδεέστερο του σε tech specs) Nokia Lumia 635. Ο πρωταγωνιστής της διαφήμισης “ζητάει” συγκεκριμένα από τις δύο εικονικές βοηθούς να φέρουν εις πέρας ορισμένα tasks, όπως για παράδειγμα να του θυμίσουν την επέτειο της γυναίκας του ή να του βρουν που έχει το πλησιέστερο ανθοπωλείο. Η Cortana δείχνει να ανταποκρίνεται στην εντέλεια και με ιδιαίτερη χαρά, εν αντιθέσει με τη Siri που εμφανίζεται να μην μπορεί να επικοινωνήσει με το χρήστη. Το εν λόγω διαφημιστικό έχει μία δόση αλήθειας, καθώς όπως έχει αποδειχθεί σε μία σειρά από tests η virtual assistant της Microsoft (εκτός από το να προβλέπει ποδοσφαιρικούς αγώνες) διαπρέπει στις υπενθυμίσεις που της θέτει ο χρήστης, ενώ παράλληλα μπορεί να πραγματοποιεί προτάσεις που διευκολύνουν τον user.

    Στο τέλος του διαφημιστικού, η Siri ουσιαστικά παραδέχεται την ήττα της, αναφέροντας χαρακτηριστικά για το Lumia 635 ότι “αυτό είναι smartphone“! Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Microsoft επιχειρεί να υπερτονίσει τις λειτουργίες της Cortana, καθώς αποτελεί ένα από  τα δυνατά χαρακτηριστικά του λειτουργικού Windows Phone 8.1.  Μπορεί ναι μεν το εν λόγω διαφημιστικό να είναι κάπως επιθετικό αλλά έχει μπόλικη δόση πλάκας… Δείτε το και πείτε μας την άποψη σας!

    http://youtu.be/w0pjD4qpIpg

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles