11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Πόσο creepy μπορεί να είναι ένα λούτρινο «internet toy» από την Google;

    Πόσο… creepy μπορεί να είναι ένα λούτρινο με smart -ή αν προτιμάτε “big brother”- δυνατότητες; Η “αθωότητα” των παιδικών παιχνιδιών φαίνεται πως μπαίνει στο “στόχαστρο” της Google, αν κρίνουμε από μία πατέντα που η εταιρεία κατέθεσε πριν τρία χρόνια και μόλις εγκρίθηκε.

    google-patent

    Τι αφορά; Λούτρινα που θα μπορούν να επικοινωνούν με servers, ώστε να μπορούν να ελέγχουν συσκευές στο σπίτι όπως τηλεοράσεις, DVD ή άλλα έξυπνα gadgets. Επιπλέον, θα λειτουργούν φυσικά και ως παιδικά παιχνίδια, που με τη χαριτωμένη τους εμφάνιση θα ελκύουν τα παιδιά, ενώ θα μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους κουνώντας το κεφάλι ή τα χέρια αλλά και να τα… παρακολουθούν μέσω καμερών και μικροφώνων. Σας θυμίζει σενάριο από ταινία;

    Με τον προβληματισμό σχετικά με θέματα “παρακολούθησης” να εντείνεται τα τελευταία χρόνια (πολύ περισσότερο σε σχέση με το 2012 που η Google κατέθεσε την πατέντα) με αφορμή και το σκάνδαλο NSA, παραμένει άγνωστο αν η αμερικανική εταιρεία θα θελήσει να κυκλοφορήσει ένα τέτοιο προϊόν.

    Δεν είναι η πρώτη, βέβαια, που έχει τέτοιες… ιδέες, αν σκεφτούμε πως πρόσφατα διαβάσαμε για την “Hello Barbie” που μπορεί να αλληλεπιδρά με τα παιδιά, αλλά και συσκευές όπως το ηχείο Amazon Echo που τοποθετείται σπίτι σας και μπορεί να ακούει τι λέτε αλλά και να… ανταποκρίνεται σαν ένας voice assistant.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles