15.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Προσοχή! Εμφανίστηκε επικίνδυνο Windows 10 e-mail scam που εγκαθιστά ransomware!

    Οι περισσότεροι users είτε περιμένουν είτε έχουν κατεβάσει ήδη το νέο λειτουργικό Windows 10 στα PC τους. Χωρίς αμφιβολία, το νέο OS της Microsoft αποτελεί το tech γεγονός του καλοκαιριού, για αυτό και κάποιοι “καλοθελητές” scammers αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Σύμφωνα με την Cisco, λίγο μετά το launching των Windows 10 εμφανίστηκε ένα επικίνδυνο e-mail scam, το οποίο εγκαθιστά ransomware στα PC των ανυποψίαστων users.

    Ransomware

    Συγκεκριμένα, ένα phising mail-απάτη εμφανίστηκε στο inbox αρκετών users, το οποίο χαρακτηριστικά ανέφερε ότι προέρχεται από το [email protected]. Το εν λόγω e-mail (που φυσικά ήταν μία ακόμη καλοστημένη απάτη) προέτρεπε τους χρήστες να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στο PC τους ένα αρχείο, το οποίο θα τους έδινε τη δυνατότητα να κατεβάσουν στον υπολογιστή τους το νέο λειτουργικό χωρίς κόστος. Οι λιγότερο υποψιασμένοι που έπεσαν στην παγίδα, μόλις ολοκληρώθηκε το install του malware αρχείου στη συνέχεια είδαν έντρομοι το PC τους να κλειδώνει και να τους εμφανίζεται ένα μήνυμα, το οποίο ουσιαστικά τους ζητούσε να καταβάλλουν ένα τσουχτερό ποσό μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ειδάλλως το PC τους θα κλείδωνε για πάντα και θα διαγράφονταν όλα τα δεδομένα. Αυτή είναι η πιο κλασική μέθοδος ransomware που υπάρχει, για αυτό και σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη, καθώς εάν γίνει το “κακό” και εγκατασταθεί ένα ransomware, τότε δυστυχώς είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Το μόνο που σώζει είναι απλώς να μην ανοίγετε και να εγκαθιστάτε αρχεία αγνώστου προελεύσεως.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles