21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Dark Sky: αυτό είναι το νέο “hyperlocal” σύστημα της δημοφιλούς εφαρμογής καιρού

    Η πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή καιρού για το κινητό, το Dark Sky, είναι γνωστή για δύο πράγματα: τους όμορφα παρουσιασμένους χάρτες του και, κυρίως, τις ακριβείς “hyperlocal” καιρικές προβλέψεις. Το τελευταίο αποτελεί το πιο “φονικό” χαρακτηριστικό της, καθώς χρησιμοποιεί το GPS του κινητού για να ενημερώνει ακριβώς πότε και πόσο θα διαρκέσει η βροχή. Χωρίς ενημερώσεις του τύπου “Θα ξεκινήσει να βρέχει σε 12 λεπτά”, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια σε περιοχές με αρκετές βροχές ή περιοχές με ξαφνικές καταιγίδες. Πλέον η εταιρία δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης του καιρού μέσω του DarkSky.net, ενώ έχει ανανεώσει τους χάρτες και έχει προσθέσει νέα οπτικά εφέ.

    dfgf

    Ο συνιδρυτής του Dark Sky, Αdam Grossman, παραδέχεται ότι το νέο site αποτελεί κίνηση προώθησης της εφαρμογής για κινητά, η οποία δεν παρέχεται δωρεάν, αλλά κοστίζει 4 δολάρια για τις iOS συσκευές ή 3 δολάρια για τις Android συσκευές τον χρόνο. Όμως, η web έκδοση προσθέτει μερικά νέα δυναμικά χαρακτηριστικά, που δεν υπάρχουν στην εφαρμογή, όπως μια νέα βελτιστοποιημένη διάταξη, την δυνατότητα μεγιστοποίησης του χάρτη του σήματος του Dark Sky για περισσότερη εξερεύνηση, καθώς και οπτικά εφέ σε όλο τον χάρτη με πολλές μικρές λεπτομέρειες. Ακόμη, ένα πειραματικό χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες να εξερευνήσουν τις αλλαγές σε μικροκλίματα, δηλαδή θα μπορέσουν να δουν τον καιρό σε διαφορετικό υψόμετρο στα Ιμαλάια ή την θερμοκρασία στο βάθος του Grand Canyon. Φυσικά, τα πάντα είναι επεξεργάσιμα, οπότε υπάρχει μια API για άλλους developers ώστε να πειραματιστούν ή να παίξουν με αυτή.

    assasa

    Επειδή το site υποστηρίζεται από τις πωλήσεις της εφαρμογής, προβάλει πολλές διαφημίσεις και τίτλους του τύπου “έρχεται η καιρική συντέλεια του κόσμου”. Με μια ματιά στην αρχική σελίδα του site θα δούμε τοπικές καιρικές πληροφορίες και μια οκταήμερη πρόβλεψη που περιλαμβάνει θερμοκρασίες ανά ώρα.

    Τέλος, το λανσάρισμα της ιστοσελίδας ακολουθείται από μια νέα έκδοση του Dark Sky για το iOS 10, με πιο πλούσιες ενημερώσεις, ένα widget για την οθόνη κλειδώματος και νέες βελτιώσεις για το Apple Watch.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles