17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Dell Precision M3800. To «επαγγελματικό» laptop που κοιτάζει στα μάτια το MacBook Pro!

     

    Η Dell το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει στραφεί περισσότερο στην αγορά των laptops και των tablets, υποβαθμίζοντας τον τομέα των desktop PC’s που κάποτε όμως μεσουρανούσε. Πρόσφατα, η Dell ανακοίνωσε το Precision M3800 ένα laptop για τους high-end users, το οποίο λανσάρεται στην αγορά ως ένα mobile workstation, το οποίο μπορεί να κοντράρει σε δυνατότητες με άνεση ακόμη και το MacBook Pro.

    Precision M3800_1

    To Precision M3800 διαθέτει touch-screen 4K display 15 ιντσών, κάτι που μεταφράζεται σε απεικόνιση 8 εκατομμυρίων pixels στην οθόνη. Το Precision M3800 δίνει πολλές δυνατότητες στους χρήστες στο να παραμετροποιήσουν όπως εκείνοι επιθυμούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του laptop τους. Το νέο ισχυρό mobile workstation της Dell δέχεται μνήμες RAM DDR3 έως και 16GB, ενώ στο εσωτερικό του Precision M3800 βρίσκεται ένας Intel Core i7-4712HQ με πυρήνα Haswell. H λύση που έχει προταθεί στον τομέα των γραφικών είναι μία «επαγγελματική» Nvidia Quadro K1100Μ με 2GB μνήμης GDDR5, η οποία σίγουρα θα δελεάσει τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την γραφιστική και τον κόσμο του photo editing. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στους users να επιλέξουν εάν το laptop τους θα διαθέτει συμβατικούς σκληρούς δίσκους με χωρητικότητα στα 2ΤΒ ή SSD που φτάνουν έως τα 1.5TB. Παράλληλα, το Precision M3800 υποστηρίζει Thunderbolt 2.0 πετυχαίνοντας έτσι μεταφορά δεδομένων σε αστραπιαίες ταχύτητες, ενώ φυσικά δεν λείπουν οι USB 2.0 και USB 3.0 θύρες, card reader, Wi-Fi 802.11 ac και Bluetooth 4.0.

    Precision M3800_2

    Το ιδιαίτερα κομψό και ισχυρό laptop είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και άλλα πολυκαρβονικά υλικά και στοιχίζει από 1700$ και άνω. Αναμφίβολα, οι high-end users που προσανατολίζονται σε μία δυνατή επαγγελματική φορητή λύση θα το δουν ως μία καλή εναλλακτική πρόταση σε σχέση με το MacBook Pro.  

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles