11.3 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Dico. Μία γραφομηχανή του 1930 χρησιμοποιείται για… online messaging! (vid)

    Ο Joe Hounsham από το Plymouth University στο Ηνωμένο Βασίλειο έπιασε στα χέρια του μία παλιά κλασική γραφομηχανή του 1930 με ένα στόχο, να τη μεταφέρει στον… τεχνολογικό κόσμο του σήμερα. Η “Dico” του, λοιπόν, κάνει πλέον δυναμικό “come back” στο 2014, έχοντας δυνατότητα ακόμη και κάποιου είδους… σύνδεσης στο Internet.

    typewriter-dico

    Συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα να σας συνδέσει με ένα τυχαίο άτομο που βρίσκεται σε ένα chat room και… ό,τι προκύψει. Η γραφομηχανή χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα υπερήχων για να ανιχνεύσει ότι ένα άτομο την πλησιάζει. Με αυτό τον τρόπο ξεκινάει μία node.js εφαρμογή, που επιτρέπει τη σύνδεση με ένα τυχαίο άτομο στον κόσμο που χρησιμοποιεί μία Internet chat service.

    Η όλη διαδικασία επιτυγχάνεται μέσω MQTT και Node-RED και με τη βοήθεια ενός μικρο-ελεγκτή Arduino, ο οποίος μπορεί να ελέγξει πρακτικά τις πιέσεις των πλήκτρων της γραφομηχανής, ενώ αναλαμβάνει την αποστολή και λήψη των μηνυμάτων. Το χαρτί παίζει το ρόλο της “οθόνης” της συσκευής, ώστε να διαβάζετε αυτό που σας γράφει ο άλλος, ενώ για να απαντήσετε αρκεί να πληκτρολογήσετε ό,τι επιθυμείτε. Περιστασιακά, μάλιστα, το σύστημα μπορεί ακόμη και να κρυπτογραφεί τυχαία ένα μήνυμα, απαιτώντας ένα booklet για την αποκρυπτογράφησή του.

    Δείτε περισσότερα για το πώς δημιούργησε την Dico ο Joe Hounsham, ο οποίος απέσπασε για τη δημιουργία του και το “IBM Smarter Planet Award 2014”, στο video που ακολουθεί.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles