18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Οι νέες διευκρινίσεις της Microsoft για τη δωρεάν αναβάθμιση σε Windows 10 των πειρατικών Windows

    Ένας πραγματικός χαμός προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις δηλώσεις στο Reuters του Terry Myerson της Microsoft ότι “θα αναβαθμιστούν σε Windows 10 ακόμη και μη γνήσιες εκδόσεις των Windows”. Κι ενώ, αρχικά, δεν είχε γίνει σαφές αν αυτό αφορούσε μόνο την αγορά της Κίνας, σύντομα η Microsoft επιβεβαίωσε ότι αυτό θα αφορά χρήστες των Windows 7 και 8.1 σε όλο τον κόσμο.

    windows-10-technical-preview

    Τώρα, μία ακόμη επίσημη δήλωση της αμερικανικής εταιρείας στο Ars Technica, επιχειρεί να δώσει περισσότερο “φως” στις απορίες πολλών για το ζήτημα, χωρίς πάντως να είναι εντελώς ξεκάθαρη…

    “Με τα Windows 10, αν και τα non-Genuine PCs θα μπορούν να αναβαθμιστούν, το update αυτό δε θα αλλάξει την κατάσταση της άδειάς τους…. Εάν μία συσκευή έχει θεωρηθεί μη γνήσια πριν την αναβάθμιση, θα συνεχίσει να θεωρείται μη γνήσια και μετά”.

    Σε άλλο παρόμοιο νέο statement που διαβάζουμε στο Polygon, η αμερικανική εταιρεία συμπληρώνει πως “όπως σημειώνουν εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, η χρήση πειρατικού λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων μη αυθεντικών Windows, οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης σε κακόβουλο λογισμικό, απάτες και δημόσια έκθεση των προσωπικών σας πληροφοριών”.

    Περαιτέρω διευκρινίσεις δε δόθηκαν από τη Microsoft, ωστόσο φαίνεται πως ότι η κίνησή της αυτή, που έχει ως στόχο να προσεγγίσει τους πειρατές, θα μας απασχολήσει πολύ και στο μέλλον, με τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Το αν, για παράδειγμα, θα δίνεται στους χρήστες η δυνατότητα να δοκιμάσουν για κάποιον καιρό δωρεάν τα Windows 10, ακόμη και σε “πειρατικά” Windows, και κατόπιν να μπορούν να προβούν σε αγορά τους από το Market Place ή θα ισχύσει κάποια άλλη διαδικασία.

    Όπως και να έχει, η Microsoft έχει ήδη διευκρινίσει ότι η δωρεάν αναβάθμιση των Windows 7 και Windows 8.1 σε Windows 10 θα πραγματοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους κατά το οποίο το νέο λειτουργικό θα διατεθεί στην αγορά, έτσι, αφού περάσει αυτό το διάστημα, όσοι δεν έχουν προβεί σε αναβάθμιση θα κληθούν να πληρώσουν, αν θέλουν να επωφεληθούν των πλεονεκτημάτων του νέου λειτουργικού.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles