23.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Δύο τα αίτια που προκάλεσαν τα περιστατικά ανάφλεξης των Galaxy Note 7: Δείτε ποια είναι αυτά!

    Η Samsung αναμένεται να αποκαλύψει επισήμως τα αίτια που οδήγησαν στην ανάφλεξη των Galaxy Note 7 σύντομα, αλλά, ήδη, πρώιμες πληροφορίες της Wall Street Journal αναφέρονται σε αυτές. Η κύρια αιτία θεωρείται το κάπως αντικανονικό μέγεθος της μπαταρίας, το οποίο οδηγούσε σε υπερθέρμανση. Ωστόσο δεν είναι ο μόνος λόγος. Κατασκευαστικά ελαττώματα θεωρούνται και αυτά συνυπεύθυνα.

    note-7-hhh

    Το Galaxy Note 7 ξεκίνησε να πωλείται τον Αύγουστο του 2016 και εξοπλιζόταν με μπαταρίες της SDI και της Amperex Technology, μια εταιρεία με έδρα το Χoνκ Κoνγκ, η οποία κατασκευάζει τις μπαταρίες σε εργοστάσιο της Κίνας. Αρχικά, θεωρήθηκε πως μόνο οι μπαταρίες που είχαν κατασκευαστεί από την Samsung SDI ευθύνονταν για τις αναφλέξεις και μεθοδεύτηκε γρήγορα η ανάκληση των συσκευών που τις διέθεταν. Αργότερα, και αυτές της Amperex Technology θεωρήθηκαν προβληματικές, κάτι που οδήγησε στην οριστική διακοπή της κυκλοφορίας του Galaxy Note 7.

    Τα επίσημα αποτελέσματα των ερευνών, όταν δημοσιευθούν θα αναφέρονται αναλυτικά στις αιτίες και θα επεξηγούν τους λόγους λεπτομερώς που έκαναν την Samsung να ανακαλέσει 2.5 εκατομμύρια μονάδες, με τις απώλειες να υπολογίζονται στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ίδια έχει λάβει αρκετά σοβαρά το ζήτημα των αναφλέξεων, προσλαμβάνοντας τρεις ανεξάρτητους ερευνητές.

    Επιπλέον, εκπρόσωποι της εταιρείας συναντήθηκαν με κυβερνητικούς αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον για να τους κοινοποιήσουν τα αποτελέσματα της έρευνας, με τους τελευταίους να εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωσή της. Η Samsung γνωστοποίησε πως θα ακολουθήσει ένα πλάνο οκτώ βημάτων από εδώ και πέρα, που θα περιλαμβάνει καλύτερους ελέγχους, επιθεωρήσεις και δοκιμές, ώστε να μην συμβούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles