20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Αν δεις αυτή τη νέα ειδοποίηση στο Facebook…

    Στην εποχή των αποκαλύψεων του Edward Snowden, οι ανησυχίες για την ιδιωτικότητα μας και την ασφάλεια των δεδομένων που “εκθέτουμε” online είναι ολοένα και αυξανόμενες και, στο πλαίσιο αυτών, το Facebook ανακοίνωσε ένα νέο είδος notification που θα στέλνει σε λογαριασμούς για τους οποίους υπάρχουν ενδείξεις ότι έχουν παραβιαστεί.

    Όπως σημειώνει σε σχετικό note ο επικεφαλής ασφαλείας του site, Alex Stamos, πλέον θα υπάρχει μία ειδική ειδοποίηση σε χρήστες για τους οποίους το Facebook πιστεύει ότι ο λογαριασμός τους έχει “στοχευθεί” ή παραβιαστεί από κάποιον ύποπτο εισβολέα που σχετίζεται με κάποια κυβέρνηση.

    fb-security-notification

    Το notification που βλέπετε παραπάνω ενεργοποιήθηκε, καθώς στο Facebook θεωρούν ότι αυτό το είδος επιθέσεων είναι “πιο προηγμένο και επικίνδυνο από άλλα”, ενώ “δε σχετίζεται με καμία παραβίαση της πλατφόρμας ή των συστημάτων του ίδιου του Facebook”.

    Από το δημοφιλές social network πιστεύουν ότι με τέτοιου τύπου ειδοποιήσεις θα βοηθήσουν τους χρήστες τους να προστατεύουν καλύτερα τα accounts τους βελτιώνοντας συνεχώς την ικανότητά τους για πρόληψη και εντοπισμό επιθέσεων απ’ όπου κι αν προέρχονται.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles