18.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Απογοητευτικές οι πωλήσεις της HTC για το μήνα Απρίλιο και η αιτία της πτώσης είναι το HTC One M9!

    Σύμφωνα με τα επίσημα οικονομικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η HTC, η οικονομική πορεία της γνωστής εταιρείας δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για το μήνα Απρίλιο, καθώς τα κέρδη της μειώθηκαν κατά 38.6% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο πέρσι. Ποσοτικά αυτό μεταφράζεται σε ελεύθερη πτώση από τα 719 εκατομμύρια στα 439 εκατ. δολάρια

    HTC One M9+

    Σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2015, οι συνολικές πωλήσεις της HTC έπεσαν κατά 32.26%. Ορισμένοι παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι η άσχημη πορεία της HTC οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στη χαμηλή πτήση που έκανε στην αγορά η νέα ναυαρχίδα της HTC, One M9. Παρά τις αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις, το HTC One M9 κατάφερε να πουλήσει 4.75 εκατομμύρια units και το εν λόγω νούμερο είναι εμφανώς πολύ πιο χαμηλό σε σύγκριση με το M8, το οποίο όταν κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014 ξεπέρασε τις 8 εκατομμύρια μονάδες. Αναζητώντας τα αίτια που μπορεί να προκάλεσαν την καθίζηση στις πωλήσεις του HTC One M9 δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι το καταναλωτικό κοινό ενδεχομένως να δίστασε να εμπιστευθεί τη νέα ναυαρχίδα της HTC ύστερα από το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων τα οποία αφορούσαν στην υπερθέρμανση του Snapdragon 810 που αποτελεί την καρδιά του One M9.

    HTC-One-M9-Plus-official-images (2)

    Η ίδια η HTC έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στοχεύοντας σε κέρδη που μπορεί να ξεπεράσουν τα 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια για το πρώτο εξάμηνο του 2015, ωστόσο με την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα ίσως και να είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει τον παραπάνω στόχο. Παρόλα αυτά το αρνητικό κλίμα μπορεί να αναστραφεί με την έλευση των HTC One M9+ και HTC One E9+ στην αγορά της Κίνας μέσα στις επόμενες μέρες.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles