16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε πως με ένα φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης του συστήματος Autopilot αποφεύγεται αυτή η σύγκρουση

    Το σύστημα Autopilot της Tesla είναι αυτό το οποίο συγκεντρώνει το περισσότερο ενδιαφέρον, όταν αναφερόμαστε στα αυτόνομα οχήματα της ίδιας της εταιρείας και στα ατυχήματα που συμβαίνουν με αυτά. Ακόμη και όταν τα οχήματα της εταιρείας οδηγούνται από τον ίδιο τον οδηγό, αυτά συνεχίζουν να διατηρούν την … «προσοχή» τους στο δρόμο και το παρακάτω βίντεο επιβεβαιώνει πλήρως την άποψη πως ο υπολογιστής είναι πάντα παρόν στα οχήματα της Tesla, όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

    autopilot-antigrafi

    Το βίντεο δείχνει μια παρολίγον σύγκρουση σε έναν αυτοκινητόδρομο, εξαιτίας ενός οδηγού που αποφάσισε την τελευταία στιγμή να εξέλθει από αυτόν. Το SUV που ακολουθεί από πίσω φρενάρει έντονα, κάτι που κάνει το όχημα που ακολουθεί, στην προκειμένη περίπτωση το Tesla Model X, να αντιδράσει.

    Στο βίντεο μπορείτε να δείτε (και να ακούσετε) το όχημα της Tesla να φρενάρει απότομα, όταν αντιλαμβάνεται ότι το μπροστινό αυτοκίνητο σταματά. Ωστόσο, ο οδηγός σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμος για την αποφυγή της σύγκρουσης, καθώς παρεκκλίνει δεξιά τη στιγμή του φρεναρίσματος. Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεν είναι το φρενάρισμα αυτό καθαυτό, άλλωστε πρόκειται για ένα τυπικό χαρακτηριστικό πολλών high-end οχημάτων, αλλά το γεγονός ότι το Model X προσαρμόζεται στην απότομη στροφή του οδηγού προς τα δεξιά, κάνοντας τους τροχούς να μην μπλοκάρουν.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles