21 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
More

    Δείτε πως είναι ένας slow-motion κεραυνός στα 7.200 fps!

    Οι ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ νεφών ή μεταξύ αυτών και του εδάφους, κοινώς γνωστές ως αστραπές και κεραυνοί, είναι ένα από τα πιό εντυπωσιακά φαινόμενα της φύσης που δυστυχώς δύσκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει. Αυτό λόγω της πολύ μικρής διάρκειάς τους (200ms) αλλά και της τυχαίας εμφάνισής τους, άρα και της δυσκολίας να παρατηρηθούν από κοντινή απόσταση.

    keraynos

    Ένας κεραυνός σχηματίζεται μεταξύ μιας αρνητικά φορτισμένης αέριας μάζας και του “θετικού” εδάφους της Γης και συνήθως μπορεί η διαφορά τάσης να φθάνει ακόμα και τα 100 εκατομμύρια Volts, ενώ η ένταση του ρεύματος κατά την εκκένωση τα 30000 Amperes! Είναι ένα φαινόμενο άκρως επικίνδυνο για τον άνθρωπο, αν βρίσκεται ακάλυπτος σε ανοικτές εκτάσεις και σίγουρα είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε μια εικόνα ή video.

    Όταν, όμως, η τεχνολογία μπαίνει στη μέση, μπορούμε να απολαύσουμε ένα video όπως το παρακάτω, όπου οι κεραυνοί σχηματίζονται και καταγράφονται στα 7.200 fps, επιτρέποντάς μας να τους διακρίνουμε καθαρά και όσες φορές θέλουμε. Πόσο ακίνδυνοι και ασήμαντοι φαίνονται στο βίντεο, ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να μας σκοτώσουν…

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles