16.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Diyful: Μια επιτυχημένη startup, που δείχνει το δρόμο σε Κύπριους επιχειρηματίες στον τομέα του ICT/web

    Απάντηση στους δύσπιστους.. που ισχυρίζονται ότι τα startup και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά απλά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να μειωθούν -έστω και στα χαρτιά- τα νούμερα της ανεργίας, δίνουν τρεις νέοι συμπατριώτες μας, ο Χριστόφορος Τζιηρτζιηπής, ο Αντώνης Πουπαζής και ο Χάρης Χαραλάμπους, που με κύρια «όπλα» τη δημιουργικότητα και το πάθος τους προχώρησαν στην υλοποίηση μιας πρωτοποριακή ιδέας που φέρει την ονομασία Diyful.

    Diyful 3

    Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις νέοι συμπατριώτες μας, δημιούργησαν το Diyful, μια διαδικτυακή πλατφόρμα που προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες για οποιεσδήποτε δραστηριότητες DIY.

    Ο χρήστης μέσω της πλατφόρμας Diyful, μπορεί εύκολα και απλά, να υπολογίσει, το κόστος, αλλά να βρει και ποια υλικά και εργαλεία θα χρειαστεί και από που θα τα προμηθευτεί για να κάνει μια συγκεκριμένη εργασία. Επιπρόσθετα, η πλατφόρμα παρέχει χρήσιμες οδηγίες για χρήστες που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις, και μπορεί να τους προτείνει ειδικούς σε περίπτωση που αποφασίσουν να προσλάβουν κάποιον για να τους βοηθήσει ή για να αναλάβει πλήρως την εργασία.

    Είναι αξιοσημείωτο ότι η εταιρεία Diyful στη σημερινή της μορφή, γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού StartupWeekendCyprus το 2013 όπου και κέρδισε το 1ο βραβείο. Οι τρεις νεαροί επιχειρηματίες είχαν ως στόχο να καλύψουν την ανάγκη που υπήρχε στην αγορά για μια χρηστική πλατφόρμα που θα βοηθά, θα στηρίζει και θα εμψυχώνει το κοινό σε εργασίες DIY. Έχοντας λάβει σημαντική καθοδήγηση από το διαγωνισμό, οι τρεις συνιδρυτές ξεκίνησαν τα πρώτα βήματα για τη σύσταση και λειτουργία της εταιρείας τους. Καθώς ο κόσμος των startups στην Κύπρο βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, υπάρχει σημαντική αλληλοβοήθεια και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ νέων επιχειρηματιών, όπως είναι οι Diyful, οι οποίοι αφοσιώθηκαν στο συγκεκριμένο project και δουλεύουν ομαδικά για να πετύχουν.

    Diyful 1

    Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συμβολή της Diyful είναι σημαντική όχι μόνο σε ό,τι αφορά τη νεανική επιχειρηματικότητα αλλά κι ευρύτερα για την οικονομία της Κύπρου. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο και τα κεντρικά γραφεία θα παραμείνουν εδώ, παρόλο που το κοινό-στόχος του προϊόντος είναι σε πρώτο στάδιο το Ηνωμένο Βασίλειο. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνεται η έλευση ξένων κεφαλαίων στην Κύπρο και δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή προσφέρεται θέση Animator, ο/η οποίος/α θα αναλάβει την παραγωγή των δισδιάστατων βίντεο που θα παρέχουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την εκτέλεση πληθώρας εργασιών. Επίσης έχει ξεκινήσει η δημιουργία εφαρμογής για κινητά και προσφέρονται ευκαιρίες σε ασκούμενους για τις θέσεις προγραμματιστών για iOS και Android.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles