24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Δοκιμάσαμε τον Epson TW5350: FullHD home cinema για το σπίτι σας

    Τι καλύτερο για το καλοκαίρι από ένα προσωπικό, θερινό σινεμά σε μια αυλή ή ταράτσα, έστω και σε κάποιο δωμάτιο. «Κλειδί», όμως, για να πραγματοποιηθεί αυτό το όνειρο είναι, φυσικά, ένας projector. Χρειάζεται ένα ποιοτικό μοντέλο με ικανοποιητική απόδοση χρωμάτων, λόγο αντίθεσης και φωτεινότητα, το οποίο να έχει και αρκετά μεγάλη διάρκεια ζωής και βέβαια να μην διαλύσει τον προϋπολογισμό μας! Στη γκάμα της Epson βρίσκουμε αρκετά τέτοια μοντέλα και ένα από αυτά, το είχαμε στα γραφεία μας για δοκιμή.

    epson tw5350 (4)

    Ο Epson TW5350 ενσωματώνει 3LCD τεχνολογία στο εσωτερικό του, η οποία είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή από πλευράς απόδοσης/κόστους. Μπορεί να αποδώσει έως 2.200 lumens λευκού αλλά και των υπόλοιπων χρωμάτων (1.500 lumens στο economy mode), σε ανάλυση fullHD (1920×1080 pixels) και aspect ratio 16:9. Όσο για τον λόγο αντίθεσης, ανέρχεται στο 35.000:1 και μαζί με τη φωτεινότητα, επαρκεί για θέαση, ακόμα και σε «φωτεινές» συνθήκες.

    epson tw5350 (5)

    Μπορεί να προβάλλει σε διαγώνιο από 32 έως 332 ιντσών και υποστηρίζει αναπαραγωγή και 3D περιεχομένου με την active και όχι την passive μέθοδο, που φυσικά προτιμάμε από πλευράς ποιότητας αλλά χρειάζεται και ένα ζευγάρι active 3D glasses (κόστους κάτω των 50 ευρώ). Ο Epson TW5350 ζυγίζει 3,1 κιλά και έτσι μπορεί να μεταφερθεί εύκολα, ενώ χάρη στοενσωματωμένο ηχείο των 5 Watts που διαθέτει, δε χρειάζεστε καν ξεχωριστό σύστημα ήχου για τη θέαση των ταινιών. Ιδανικό για μικρούς, κλειστούς και ήσυχους χώρους και περισσότερο για παρουσιάσεις/videos και όχι τόσο για την πραγματική home cinema εμπειρία, προφανώς. Όσο για το refresh rate, ανέρχεται στα 240Hz σε 2D mode και στα 480Hz σε 3D mode.

    epson tw5350 (2)

    Πάνω στον Epson TW5350 θα βρείτε αρκετά πλήκτρα ελέγχου (ορισμένα φωτιζόμενα) που σας βοηθούν να ρυθμίσετε εύκολα τον προτζέκτορα, αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο. Επίσης, τα sliders για την εστίαση και το keystone correction (έως 30 μοίρες στον οριζόντιο άξονα) είναι ακριβώς πάνω από το φακό και είναι πανεύκολα στη χρήση. Το σύστημα ψύξης είναι αποδοτικό αλλά και σχετικά αθόρυβο (37 dbA και 27 στο economy mode), ενώ αφαιρώντας το πλαϊνό καπάκι μπορείτε να βγάλετε και να καθαρίσετε το μικρό φίλτρο αέρα που διαθέτει.

    epson tw5350 (6)

    Στην πράξη, η απόδοση του Epson TW5350 μας ικανοποίησε απόλυτα, δεδομένης και της οικονομικής του κατηγορίας, καθώς ακόμη και σε ελαφρώς φωτισμένο δωμάτιο, η προβολή ήταν απόλυτα εφικτή. Να τονίσουμε πως στο economy mode μειώνεται μεν η φωτεινότητα στα 1.500 lumens, αλλά σχεδόν διπλασιάζονται και οι ώρες λειτουργίας που ανακοινώνει η Epson, από τις 4.000 στις 7.500!

    Τέλος, η δυνατότητα εύκολου και γρήγορου video stream από mobile συσκευές μέσω Wi-Fi,αλλά και η δυνατότητα screen mirroring είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες, αφού πρακτικά χρειάζεστε μόνο τον projector και το… smartphone σας για να προβάλλετε περιεχόμενο οπουδήποτε! Κλείνουμε με το πλούσιο I/O panel που περιλαμβάνει 2 HDMI θύρες, μια USB Type A και μια Type mini-B, ένα audio in, MHL, 3,5″ audio out, Composite in και μια VGA θύρα.

    epson tw5350 (7)

    Τον Epson TW5350 θα βρείτε σε αρκετά ελληνικά καταστήματα σε τιμή που ξεκινάει από τα 803€, μια πρόταση σχετικά οικονομική που σας καλύψει στο 95% των περιπτώσεων.

    Δείτε το hands-on video του Epson TW5350 από το CoolHome.gr

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles