20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    Δοκιμάζουμε την AEE MagiCam SD19. Η κάμερα που θα θέλεις να έχεις πάντα μαζί σου

    Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρυθεί μια νέα κατηγορία ψηφιακών φωτογραφικών που λέγονται action, χωράνε για πλάκα στην τσέπη και στερεώνονται παντού. Και όταν λέμε παντού, εννοούμε ακόμη και σε πέδιλα του σκι, σε κράνη μοτοσικλετιστών, σε αυτοκίνητα ή όπου αλλού μπορεί να φανταστείτε. Μερικά από τα πιο απίστευτα βίντεο που κυκλοφορούν στο YouTube, οφείλουν την ύπαρξη τους σε αυτές τις συσκευές, ενώ για να πάρετε μια γενική εικόνα του τι κάνει συγκεκριμένα η AEE MagiCam SD19, που μας παραχώρησε η Oktabit για δοκιμή, πληκτρολογήστε στο σχετικό πεδίο αναζήτησης του διάσημου site το όνομα της.

    Βασικά, όπως και η ανταγωνιστική GoPro, που αποτελεί τον πρόδρομο της κλάσης, η AEE είναι μια μαζεμένη σε εξωτερικές διαστάσεις μηχανή, πολύ ελαφριά, που στη naked εκδοχή της μπορείτε να την μεταφέρετε μαζί σας όπου και αν πάτε. Παράλληλα συνοδεύεται από μια ευρεία γκάμα αξεσουάρ, τα οποία εκτός του ότι προσφέρουν απεριόριστες δυνατότητες τοποθέτησης, την κάνουν ανθεκτική (λειτουργία μέχρι και στους -30ο), αδιάβροχη και υποβρύχια μέχρι και τα 60 μέτρα.

    Επίσης, το θετικό είναι ότι για να τη χρησιμοποιήσετε, δε χρειάζεται να ανοίξετε το manual, εφόσον τα πάντα γίνονται μέσω μερικών πλήκτρων που βρίσκονται στο πίσω και επάνω μέρος της. Έτσι μπορείτε για παράδειγμα να ρυθμίσετε την ποιότητα του βίντεο, έχοντας ως κορυφαία επιλογή εκείνη των 1080p στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο – υπάρχει αντίστοιχα δυνατότητα για καταγραφή σε 960p (30 fps), 720p (30 και 60 fps) και WVGA (60 fps).

    Στην ίδια λογική, η AEE MagiCam μπορεί να συλλάβει φωτογραφίες σε ανάλυση 3, 5 και 8 megapixels, που χάρη στον ευρυγώνιο φακό με γωνία θέασης 175 μοιρών, εμφανίζονται με το χαρακτηριστικό εφέ “fish eye”. Η ποιότητα τους είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, που σημαίνει ότι μπορείτε να τις αξιοποιήσετε, ακόμη και στην περίπτωση που δεν έχετε στην κατοχή σας κάποια συμβατική ψηφιακή. Όσον αφορά στο τεχνικό κομμάτι, η μπαταρία είναι χωρητικότητας 1.000mAh και προσφέρει περίπου 2,5 ώρες συνεχούς καταγραφής βίντεο, ενώ η υποδοχή για κάρτες microSD (υποστήριξη για χωρητικότητες μέχρι 64GB), εξασφαλίζει άπλετο χώρο αποθήκευσης: υπολογίστε ότι σε μια κάρτα των 2GB αποθηκεύονται 60 λεπτά βίντεο, ποιότητας 720p. Κατά τα άλλα χρήσιμη είναι και η αποσπώμενη οθόνη, η οποία παρά το μικρό της μέγεθος (1,5 ίντσες), είναι ευανάγνωστη ακόμη και κάτω από έντονο ηλιακό φως.

    Συνολικά η ΑΕΕ MagiCam SD19 αποτελεί από μόνη της ένα ισχυρό διαβατήριο για την εισαγωγή στον γενναίο νέο κόσμο των action cameras, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της φωτογραφίας. Δεν είναι ότι η AEE MagiCam ενσωματώνει κάποια τρελή τεχνολογία, από την άλλη όμως κουβαλάει μια ευχάριστη gadgetάδικη τρέλα, που στην πορεία θα αγαπήσετε και δεν θα θέλετε να περάσει ανεκμετάλλευτη, σε οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα σας. Αν συνυπολογίσετε και το προσιτό της κόστος στα 249 ευρώ, τότε αποτελεί μάλλον μια πρώτης τάξεως επιλογή, που εκτός από τους συνειδητοποιημένους, θα καλύψει και εσάς που θέλετε να πειραματιστείτε, βλέποντας παράλληλα την πιο fun πλευρά των action φωτογραφικών μηχανών.

     

    Specs: AEE MagiCam SD19 (€249)

    Αισθητήρας 8MP
    Μνήμη microSD
    Οθόνη 1,5″ LCD
    Συνδεσιμότητα HDMI, miniUSB, AV output
    Διαστάσεις 60 x 58 x 42 χιλ.
    Βάρος 116 γρ.

     

    Δες τώρα και ένα δείγμα της ποιότητας με την ειδική βάση που τράβηξα μέσα από το αυτοκίνητο. Και ναι, βγάζω φλας :)

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles